Annons

Skador stoppar Kjäll från drömmatchen

Axel Kjäll lämnade Örebro för att fotbollskarriären skulle få ett lyft. Men ännu har han inte spelat en enda minut med TFF i superettan. Seriefinalen på Behrn Arena tvingas han följa via text-tv.
Sport • Publicerad 29 juni 2006
Knäskadad. Axel Kjäll har gjort 73 A-lagsmatcher i ÖSK-tröjan. Han hade mer än gärna visat upp sig på sin gamala hemmaarena i kvällens seriefinal. BILD: Mårten Svemark.
Knäskadad. Axel Kjäll har gjort 73 A-lagsmatcher i ÖSK-tröjan. Han hade mer än gärna visat upp sig på sin gamala hemmaarena i kvällens seriefinal. BILD: Mårten Svemark.Foto: 

– När man skrev på för TFF var det ju den här matchen man tänkte på först, säger Axel Kjäll.

Örebro– TFF i seriefinal i superettan.

Annons

Det skulle varit säsongens höjdare för TFF:s 25-årige örebroare.

– Jag har många kompisar där, det hade ju varit det ultimata att få komma dit med TFF och vinna.

Men när TFF i dag reser till Örebro blir en knäskadad Axel Kjäll kvar i Skåne.

Säsongen har inte alls blivit som försvarsspelaren tänkt sig.

Först en bristning i vaden på försäsongen.

Sedan en meniskskada i cupmatchen mot IFK Göteborg.

Han har suttit på bänken i fyra seriematcher. Utöver cupmatchen i Göteborg har det inte blivit några framträdanden i A-laget.

– Det känns frustrerande. När man kommer till en ny klubb vill man visa alla vad man kan. Det här har varit en av de tuffaste perioderna i mitt liv.

Ångrar du att flyttade hit?

– Nej, det har jag inte gjort en enda gång. Trelleborg känns tryggt och bra och de har långsiktig satsning. Jag har spelat i ÖSK hela mitt liv och det kändes helt rätt med något nytt.

Annons

Skillnader mellan ÖSK och TFF som klubb?

– Örebro har en större organisation och det är en större stad med större intresse. ÖSK har väl haft cirka 6 000 åskådare i snitt. I ÖSK är alla heltidsproffs. Här är det inte på samma sätt, vissa har studier och jobb vid sidan av.

Axel Kjäll bor ensam i Malmö, men åker ofta till Örebro när det blir läge. – Min flickvän bor kvar där, förklarar han.

Flickvännen heter Lousie Östman och spelar allsvensk fotboll i KIF Örebro.

– Hon är bäst i familjen för tillfället. Jag hoppas ju spela allsvenskt själv snart igen.

I så fall blir det allsvenskt i TFF:s färger. Axel Kjäll har ett treårskontrakt med TFF och hoppas vara i högsta serien redan 2007. Vid gårdagens träning delade han med sig av värdefulla tips till lagkamraterna.

– Det här blir årets svåraste match hittills, men Örebro har ju också brister, säger Axel Kjäll som har daglig kontakt med de forna lagkamraterna Fredrik Nordback och Mirza Jelecák.

ÖSK:s topplacering är inget som överraskar Axel Kjäll. TFF:s tätposition överraskar inte heller.

– I Trelleborg har vi kul ihop. I andra klubbar kan det finnas spelare som tror att de är stjärnor och värda mer än andra. Här är alla lika.

I tisdags började Axel Kjäll löpträna efter knäskadan.

Annons

Det lär dröja innan han är i matchform.

– Någon månad tar det nog, men jag vill helst inte spekulera, man blir bara besviken då. Först och främst ska jag gå för fullt på träning.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons