Sjukdom grusade Pernillas medaljhopp

En sjukdomsfylld vecka satte stopp för eventuella medaljförhoppningar för IFK Trelleborgs Pernilla Nilsson vid USM i Malmö.
Sport • Publicerad 12 mars 2007
En besviken Pernilla Nilsson som tog sig till final, men inte kunde prestera vad hon önskade på grund av sjukdom i veckan.Bild: Ulf SvenningFoto:

Trelleborgssprintern Pernilla Nilsson tog sig till finalen på 60 meter vid inomhus-USM på tid, en prestation som hon var både nöjd och missnöjd med.

– Som det är nu ser jag det som en bonus att nå finalen, berättade hon efteråt.

Orsaken till detta var att hon inte hade kunnat träna på hela veckan före tävlingarna i Atleticum i Malmö på grund av sjukdom.

Men hon funderade inte på att inte var med.

– Jag skulle bara springa, slog hon fast. Men besvikelsen syntes i hennes ögon. Sjukdomen i veckan gjorde att hon inte kunde göra sig själv rättvisa på banan.

Förvisso vann hon sitt försöksheat på 7.97 men i semifinalen nådde hon inte en av de tre första platserna som innebar direktkvalificering till finalen.

Men hon sprang på samma tid som i försöket vilket gav en plats i finalen.

– Jag missade i starten, både i försöksheatet och semifinalen, suckade Pernilla.

Inför tävlingarna fanns det vissa medaljförhoppningar hos Pernilla Nilsson. Helgen innan USM sprang hon för första gången under 7.90 på 60 meter (7.89). Ett resultat som ger henne en plats bland de fem snabbaste 15-åringarna i Sverige. Finalen blev sedan hennes sämsta lopp, hon sprang in på 8.06 vilket gav en sjunde plats.

Vann gjorde Martina Salander från Fredrikshofs FIF på 7.70.

Dessförinnan hade Pernilla även sprungit försök på 200 meter där hon gick vidare till semifinalen på tid, där det dock blev stopp.

Övriga IFK-deltagare lyckade inte heller fullt ut.

Isabella Lendt tog sig vidare i längdkvalet för F16 på 5.22, det sjätte bästa hoppet. I lördagens final hoppade hon dock sämre än i kvalet och hennes 5.19 räckte bara till en åttondeplats.

Överlägsen segrarinna var Caroline Lundahl från KA2 på 5.95.

I F16 var också Theresa Thomasson med på 400 meter men hon tog sig inte vidare från försöksheatet.

Vellingeklubben IK Finish hade också några friidrottare till start. Av dess lyckade Marcus Blomgren bäst.

Han hoppade 12.04 i tresteg vilket gav honom en åttondeplats.