Annons

Sju segermål av Sofia

När Höllvikens Gif tog säsongens första seger – ja, då blev det till ett riktigt dubbelt målkalas. Gif vann matchen mot Tomelilla med hela 11–2 (5–1) och Sofia Landau gjorde själv sju av dessa!
Sport • Publicerad 18 maj 2009

Det har alltså gått knackigt hittills för Sofia och hennes lagkamrater i Gif men nu lossnade det alltså och inte minst för henne själv, så klart.

– Ja, skillnaden nu jämfört med tidigare var den att jag plötsligt satte chanserna och de flesta av mina mål kom till, när jag kom fri med målvakten, inleder Sofia efter matchen.

Annons

Sofia och Anna Welin gjorde vardera två mål under inledningshalvleken och det femte fram till pausen gjordes av Susanne Wiborn. Sueda Memedoska blev också målskytt för Gif i den andra halvleken men resten av målen sköts logiskt in av Sofia.

– Ja, jag tror att Sueda gjorde sista eller det näst sista – jag är dålig på att ha koll på målskyttet – och då måste jag ju ha gjort tre mål i sträck och i så fall ju ett äkta hattrick. Och det vet jag inte om jag gjort tidigare, avrundar Sofia Landau.

Höllviken spelar i division fyra – precis som IFK som dock var spelledigt denna helg och i serien under återfinns både FC Trelleborg och Vellinge. FCT föll hemma mot Skabersjö med 0–3 (0–0), medan även Vellinge tog hem en storseger. I Svedala blev det nämligen hela 0–10 (0–6) och där blev Anna Mäller tremålsskytt.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons