Annons

Sju mål av Roy & Co i Minnesberg

Med Söderslätts skyttekung, Roger "Roy" Jönsson, i extra målform – ja, då handlar det ofta om rejäl målfrossa i Minnesberg. I går gjorde Roy fyra mål och Minnesberg sammanlagt sju, när BK Vången fick stryk med 7–3 (5–0).
Sport • Publicerad 5 juni 2008
Filip Svensson, Roy Jönsson, Anders Andersson och Ki Nilsson gjorde Minnesbergs sju segermål mot BK Vången. Skyttekungen Roy utmärkte sig extra – som fyramålsskytt! Bild: Sigge Hansson
Filip Svensson, Roy Jönsson, Anders Andersson och Ki Nilsson gjorde Minnesbergs sju segermål mot BK Vången. Skyttekungen Roy utmärkte sig extra – som fyramålsskytt! Bild: Sigge HanssonFoto: 

- Det var väl för vi bytte en hel del in i andra halvlek!

Så lät förklaringen bland spelare, när det gäller den lilla kollaps Minnesberg drabbades av i går under just andra halvlek.

Annons

Man ledde alltså i pausen med klara 5-0 och en bit in i andra halvlek stod det 7-0, efter ytterligare två mål av Roy Jönsson.

Det mest logiska vore väl i ett sådant läge, att gästande spelare i BK Vången helt skulle tappa fattningen men så blev det inte alls. I ett huj stod det 7-3 och det var inte slut med den upphämtningen. Vången hade ytterligare ett par bollar som var ack, så nära att resultera.

Nu blev det ju trots allt en ganska klar seger för Minnesberg och 7-3 behöver man där, så klart, inte alls skämmas för.

Till Roy Jönssons fyra mål ska också läggas tre assists och allt tillsammans visar ju hur viktig han är för Minnesbergs spel.

Matchen innebar tjuvstarten av den nionde spelomgången, där Lilla Beddinge-Bunkeflo FF utgör fortsättningen i dag.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons