Annons

Sjövall: Jag är förvånad

Kent Sjövall är förvånad över att ingen i IFK sökt nå en avbetalningsplan för den obetalda hallhyran. Samtidigt avslöjas att klubben ligger efter med hyra för kansliet.
Sport • Publicerad 1 september 2010

– Situationen är väldigt tråkig. Jag har aldrig upplevt, inte heller läst, om något liknande, säger Kent Sjövall som på onsdagen gjorde allvar av sitt hot att stänga ute IFK:s allsvenska handbollslag eftersom skulden inte betalats in.

Kent Sjövall berättar att han för en och en halv månad sedan i ett brev förklarade vad som skulle hända om inte skulden för hallhyran betalades senast 1 september. Hotet om att stänga ute seniorlaget från träning är nu i ett skarpt läge och har blivit en riksnyhet.

Annons

– Det är en udda situation men det är också udda att ingen i IFK sökt nå respit med betalningen. Vi har inte här någonting om det. Inte har vi fått någon förfrågan om en avbetalningsplan heller. Det förvånar mig mycket.

Vad händer om ni inte får in pengarna?

– Jag får ta kontakt med Agneta Sjölund, ekonomichefen, om när vi ska ta ärendet till Kronofogden. Men vi får ge dem nästa vecka också.

Enligt Kent Sjövall ligger IFK Handboll efter med mer än hallhyran. Handbollskansliet är inhyst i Söderslättshallen och hyran för de senaste månaderna är inte betald.

– Jag har inte papperna framför mig nu, men det handlar om fyra, fem eller sex månader à cirka 5 500 kronor. Där måste jag ta hjälp av kommunjuristen hur vi ska göra.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons