Annons

Sjätte raka för Pingvin

Slutspelsplatsen redan säkrad efter triumfen. Pingvin kom till start med åtta ordinarie spelare borta. Ändå kunde Uppsala betvingas med 29-3 (10-0).- Det var starkt att ta hem sjätte raka med så mycket folk borta och vi genomförde matchen på bästa sätt. Men det här var på bristningsgränsen, var lagkapten Roger Marchers kommentar efter matchen.
Sport • Publicerad 2 juni 2002

Segern kom efter starkt lagarbete där alla kämpade trots en mindre bra domarinsats. - Vi började bra men sen kom vi in i Uppsalas tempo, tyckte Roger Marcher. Efter tjugo minuters spel tog Pingvin ledningen efter ett mycket snyggt anfall som avslutades av Peter Svensson. - I andra halvlek kom vi igång med vårt öppna spel, men det är alltid svårt att spela när det handlar om ett delvis nykomponerat lag. Ändå spelade vi bra efter de förutsättningarna vi hade. Pingvin har, inte minst med tanke på att de spelat fyra av de sex matcherna på bortaplan. Dessutom har laget ännu inte varit helt ordinarie. Frågan är - vilket lag kan hindra Pingvin från att nytt SM-guld? - Det är fyra lag som kan vinna SM - Pingvin, Vänersborg, Enköping och Stockholm Exiles. Jag tror vi är strået vassare, men det är farligt att säga för mycket, säger Marcher. Elitserien Uppsala-Pingvin 3-29 (0-10) PRC: Shae Huston 10, Tom Taminivalu 10, Peter Svensson 9

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons