Annons

Sista matchen med gänget

Den förste anlände till samlingen kl 15 - redan halvtimmen innan och en och annan släntrade in exakt i tid.En femma koncentrerade sig mest på powerplay, medan en annan tänkte mer på hur man skulle försvara sig allmänt - men grunden till varje femmas teoretiska tankegångar och snack dryga timmen före matchstart hade tränaren Lars-Göran Österlund lämnat som inledning.
Sport • Publicerad 24 mars 2002

Några valde fotboll, några en löprunda i Östervångsparken, medan Roger Andersson bättrade på sitt facit i bordtennis tillsammans med några andra och då gällde den individuella uppvärmningen. Tejpningen av den egna klubban verkade hos några vara en ritual och precis som i den stora hockeyvärlden verkade det även här som om det gått skrock i att använda gamla utslitna underställ. Ett och annat var inte ens värt benämningen längre... Det var en speciell match - den sista i division två på ganska länge - åtminstone om man skall tro "förståsigpåarna" i Tif Vikings, där Lars-Göran Österlund så klart är en av de främsta. - Jag tror till och med att det kan vara riktigt nyttigt för oss att börja om i division tre. Den serien blir heller inte lätt men nästa års division två kommer att bli riktigt, riktigt bra och jag tror inte att vi riktigt platsar där, sa Lars-Göran halvtimmen före matchen i går. Det var Lunds IS som var Tif Vikings "sista" division två-gäster och precis som alltid samlades ledarna i de båda klubbarna i "holken" för en fika. - En fin tradition i serien, där vi kan sitta lite avspänt tillsammans före matchen och utbyta tankar, sa Lars-Göran Österlund. I går hette tränarkollegan på andra sidan bordet Matti Pauna och han är mer känd från tiden i Björklöven, Mif och Tre Kronor än som tränare på den här nivån. - Jag har varit tre år i Lund en gång tidigare under 90-talet och efter en utflykt till Tyringe är jag tillbaka, förklarade Matti. Det fanns en teoretisk chans för Tif Vikings men ingen trodde så klart fullt ut på denna, även om det började på bästa sätt. Efter 0.17 låg pucken nämligen bakom lundamålvakten till 1-0 och lycklig målskytt då var Johan Hallberg. 1-1 följde och 1-2 likaså men hemmagänget gav sin trogna publik full valuta för inträdesavgiften och hade 3-3 under inledningen av sista perioden. Då följde dock ett ras - som spelarna numera är vana vid och när slutsignalen ljöd stod det odiskutabla 3-8 på anslagstavlan. - Vi gjorde så gott vi kunde och Lund är ju också ett bra hockeylag, konstaterade Lars-Göran Österlund avslutningsvis. KVAL TILL DIV 2 Tif Vikings -Lunds IS 3-8 (1-2, 1-1, 1-5) Mål, Tif: Johan Hallberg, Roger Andersson, Johan Hallberg. Sölvesborg-Åstorp 6-7 Därmed stannar Lunds IS kvar i division två, medan Åstorp, Tif Vikings och Sölvesborg återfinns i div tre nästa säsong.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons