Annons

Simtalang uttagen till ungdoms-OS

I helgen satte hon nytt personbästa med 1,8 sekunder på 100 meter ryggsim och noterade den tredje snabbaste tiden i Europa på juniorsidan. På tisdagen belönades Ida Lindborg med att bli uttagen till ungdoms-OS i Singapore i augusti.
Sport • Publicerad 24 mars 2010

TRELLEBORG. Den 16-åriga simmerskan från Trelleborg Kappsim blir därmed en av totalt fyra svenska simmare som får åka till ungdoms-OS.

– Skitbra. Det här måste vara det största, säger Ida Lindborg när hon försöker relatera till tidigare höjdpunkter i karriären.

Annons

När hon kom hem från skolan ringde telefonen. Samtalet kom från juniorlandslagstränaren Mikael Eriksson.

– Jag visste inte vad jag skulle säga, har nog inte fattat det riktigt än. Jag trodde nog inte riktigt att jag skulle komma med.

Förklaringen till dina snabba tider på sistone?

– Hård träning är det väl. Stöd av tränare, familj och så.

Tränaren Mia Harnfeldt har beordrat hårdare träning. Bland annat en hel del landträning, något som Ida och de andra inte direkt har skrattat åt.

– Kul att det betalar sig. Jag är inte förvånad, Ida har gett hundra procent på träningarna och förtjänar verkligen det här, säger tränaren Mia Harnfeldt.

Ida har liksom storasyrrorna Eleonor och Nathalie simmat ungdoms-OS tidigare. 2007 i Belgrad tog Ida Lindborg ett brons i lagkappen över 4x100 meter fritt tillsammans med bland andra Sarah Sjöström.

Men den här gången smäller det högre att bli uttagen. Ungdoms-OS i Singapore är nämligen första gången tävlingarna avgörs utanför Europa och där länder utanför Europa är med.

Ungdoms-OS i Singapore avgörs den 8–28 augusti.

Fram till dess lär det bli fortsatt hård träning för Ida Lindborg. Kanske till och med ännu hårdare än nu.

Annons

– Det hoppas jag inte, men vi får väl se, säger Ida Lindborg.

Motivationsproblem lär hon inte ha nu när uppdrag i Singapore väntar.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons