Annons

Simmare prisades i tuff konkurrens

Sport • Publicerad 2 februari 2007

2006 var ännu ett starkt idrottsår för Trelleborg. Simframgångarna lyste klarast av allt när Trelleborgs Föreningsråd sagt sitt:

Jonas Tilly, TSS, tilldelas seniorpriset för 2006.

Annons

Nathalie Lindborg, TKS, får priset på juniorsidan.

Sedan 1990 har simningen i genomsnitt tagit hem mer än var tredje pris i kategorierna årets ledare, årets senior och årets junior.

Jonas Tilly belönades med juniorpriset 2000 och 2002. I år räckte hans EM-guld och världsrekord i lagkapp i Helsingfors till att ta hem seniorpriset.

Han vann priset i kamp med TFF, IFK, tyngdlyftaren Björn Falkland, pingisspelaren Marie Olsson, fotbollsmålvakten Fredrik Persson och bågskytten Magnus Carlsson.

– Jättekul, särskilt när det är sådan tuff konkurrens, sa Jonas Tilly när han fick beskedet i går kväll.

Världsrekordet och EM-guldet på 4x50 meter fritt i Helsingfors var inte enda höjdpunkten 2006.

– Guldet och perset på 100 meter fritt på SM var också en häftig grej, säger 22-årige Tilly som också var med i det svenska silverlaget på 4x100 meter fritt vid kortbane-VM i Shanghai.

Närmast är det nästa helgs uttagningar till långbane-VM i Melbourne som gäller. Som TA-sporten tidigare berättat har uppladdningen störts av en skada i höger axel.

– Det har kommit till ett läge där det varken blir bättre eller sämre. Jag känner av skadan men har börjat ta starkare medikamenter nu. 15-åriga Nathalie Lindborg hoppas snart kunna komma igång med simträningen efter sitt uppehåll på grund av en hjärtmuskelinflammation.

TKS-simmerskan prisas av föreningsrådet för bronset på 100 meter fritt vid EJM i somras då hon var Europas snabbaste 15-åring.

Annons

Dessutom tog hon sex guld på NJM och gick till final både på 100 och 50 meter fritt vid UVM i Rio de Janeiro.

– 2006 var ett riktigt bra år. Förhoppningsvis blir 2007 också bra. Målet är att ta guld på EJM i somras, men jag ska ju kvala in först, säger Nathalie Lindborg.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons