Annons

Simkvartett redo för kval

I dag inleds kvalet till sim-EM. Trelleborgs Simsällskap åker till Stockholm med fyra aspiranter till landslagstruppen. - Det här är en tävling med vinna eller försvinna-karaktär. Det är mycket som står på spel och det ska bli spännande, säger Sven-Bertil "Bebbe" Mattsson.
Sport • Publicerad 1 april 2004

Målet för simmarna är förstås EM-bassängen i Madrid i maj. Men framför allt handlar det om en plats i OS, vägen till Aten går via Madrid. En miss under veckoslutet kan därmed bli dubbelt ödesdiger. - Det finns en bakdörrsbiljett, men då krävs det att riktigt bra tider i sommar. Därför har vi garderat oss och anmält simmare till stortävlingar i Europa i sommar. Men självklar vore det skönt om det blir klart redan nu och det ser bra ut, säger Bebbe. De fyra simmarna har förberett sig på olika sätt inför kvalet. Mattias Ohlin och Kim Ödin har haft Trelleborg som bas under året men tränat en hel del i Malmös långa bassänger. Jonas Tilly anslöt från USA i måndags medan Camilla Johansson bara hunnit med två träningspass. Så här säger Bebbe om simmarnas form: Mattias Ohlin (ska kvalificera sig i fri- och ryggsim): Har lyft sig ytterligare sedan kortbane-SM där han simmade sig i form. Har sett väldigt bra ut och simmat fantastiskt bra på träning. Borde kunna göra sin bästa tävling någonsin. Kim Ödin (ryggsim): Har simmat stabilt. Toppade något till SM och det gäller att hon omsätter sin form till lång bassäng. Camilla Johansson (ryggsim): Har kommit hem från USA och ser intressant ut. Hon var sliten i höstas men ser betydligt bättre nu. Jonas Tilly (frisim): Kom från USA i måndags och har varit snabbare på 50 än på 100 fritt. En stor talang som alltid är stabil. Det intressanta med kvartetten är att de tävlar om samma landslagsplats. Camilla och Kim ska i första hand ta en plats i medleylaget. För Mattias och Jonas handlar om att vara bland de som tar en plats i frisimslagkappen. Det finns en relativt stor möjlighet att båda är med i EM-truppen. Mattias kan dessutom ta sig till Madrid genom bra ryggsimslopp och en riktigt bra tid på 200 meter frisim. Förutom de nämnda simmarna åker tre yngre förmågor med till Stockholm - Göran Eriksson, Filip Rudin och Adam Olsson. Göran och Filip ska försöka kvala in till sommarens junior-EM och långdistansspecialisten Adam får möjlighet att tävla mot bra motstånd.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons