Annons

Simfest när sprinttävling avgjordes i simhallen

Det blev en riktig simmarfest när årets Speedo swim, tidigare Trelleborg Open Sprint, avgjordes i simhallen i lördags. Uppåt 700 skånska simmare, unga som något äldre, såg till att hallen fylldes
Sport • Publicerad 14 september 2002

Sandra Steffensen vann 50 meter frisim på 28.14 efter en knallhård uppgörelse med MKK:s Frida Wallin. En hundradel skiljde i mål. I övrigt var hennes placeringar påvra. Lite bättre gick det då för Kim Ödin som vann medleylagkappen och ryggsimmet, slutade trea i bröstsimmet, trea på 100 meter medley och fyra i fjäril. På herrsidan vann hemmahoppet Jonas Tilly, som nyss inlett sin säsong, enkelt grenfinalen över 50 meter frisim på 24.84. En hygglig tid med tanke på att Tilly befinner sig i en uppbyggnadsfas. 50 fritt är annars hans paradgren, inte minst efter sitt svenska rekord under junior-EM i Linz i somras då han slog till med 23.06. - Jag började träna fullt först för en vecka sedan, så det här gör jag mest för att få veta var jag står. Just nu har jag mest träningsvärk i hela kroppen eftersom jag körde styrketräning för första gången i går, så det känns inte alls bra. Stortävling eller ej. Jonas Tilly följde upp "säkra" 50 fritt med godkända placeringar i de övriga simsätten. - Vattenkänslan börjar komma tillbaka så sakta nu, men än känns det inte helt bra.Det är bara träning som gäller nu.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons