Annons

Sim-SM avslutades med lagbrons för TSS

Sim-SM avslutades med ett riktigt härligt styrkebesked från TSS. Sista loppet för trelleborgarna var 4 x 100 meter medley. Medaljchans? Nja, det var det nog inte många som trodde. Men det blev ett överraskande brons.
Sport • Publicerad 4 juli 2005

– Vilket lyft för killarna! sa Bebbe Mattsson efteråt. Jag kände inför loppet att det blivit lite mycket fjärdeplatser under mästerskapet. Och det kändes som att det skulle bli en till. Jag trodde aldrig ville skulle rå på Neptun.

Men det gjorde TSS alltså. Jonas Tilly började urstarkt med den bästa tiden av alla på inledande ryggsimmet. Han växlade över till pålitlige Christian Clausen som förvaltade positionen och halvvägs växlade TSS som tvåa. Egentligen inte så överraskande med två så starka startnamn. Det var på de två sista sträckorna som TSS gick klart över förväntan. Martin Harlenbäck fick se Lars Frölander simma ikapp och förbi men fler blev det inte. Pontus Ericsson tog hand om frisimmet på sista sträckan och lyckades hålla undan från jagande Neptun.

Annons

– Stöttepelarna bäddade för de två andra som överträffade sig själva, kommenterade Mattsson.

Medleylagbronset innebar ett perfekt slut på en fin simvecka.

Smolk i glädjebägaren blev det dock för Jonas Tilly som inte får simma VM. "Hans plats" gick nämligen till den gamle Frölander. Något som överraskade Bebbe Mattsson.

– Jag vill sätta både ett utropstecken och ett frågetecken bakom varför Jonas inte kom med. Tiderna i den 100-meters final i frisim som Tilly missade var sådana att det fanns anledning att ändå ta med trelleborgssimmaren. Hans tid från en tävling i USA för en liten tids sedan var bättre än vad en del VM-resenärer presterade på SM. Nu gick den sista platsen till Frölander och Mattsson och Tilly vädrade sitt missnöje med förbundskaptenen Tomas Jansson.

– Han menade att Frölander med sin rutin kunde tillföra laget en hel del "go".

Mattsson förklarar att enligt hans sätt att se så borde man satsat på den betydligt yngre Tilly.

Så blev det nu inte.

Några TSS-insatser under SM:s två sista dagar.

Christian Clausen tog sitt tredje silver på 100 meter bröstsim.

På 400 meter frisim hade TSS tre bland de sju bästa på seniorsidan. De tre tiderna räckte också till platserna 2, 3 och 4 på JSM för i tur och ordning Pontus Ericsson, Adam Olsson och Göran Eriksson.

Annons

TSS hade sammanlagt 13 finalplatser. På senior-SM blev det 3 silver och 1 brons. På JSM blev skörden 3 silver och 2 brons.

TSS slutade nia i klubbmatchen. Vann gjorde Malmö KK.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons