Annons

Sheffield Wednesday besöker Trelleborg

I sommar väntar klassiskt fotbollsbesök till Trelleborg. Sheffield Wednesday kommer till Vångavallen för match mot en Söderslättskombination.
Sport • Publicerad 17 maj 2002

Matchen spelas torsdagen 18 juli, mitt i sommarsemestern, och tanken är att evenemanget ska bli en familjefest. - Vi har bara goda erfarenheter från förra årets match när Grimsby stod för motståndet. Nu höjer vi ribban ytterligare. Sheffield är ett attraktivare lag och vi ska anordna extra aktiviteter runt själva matchen. Det blir en helkväll, säger IFK:s representant Peter Frank. Förutom IFK finns även Anderslöv Boik och Ymor med som samarrangör. De tre klubbarna har förhoppningar att matchen ska ge extrainkomster i kassorna. Arrangemanget innehåller även en ekonomisk risk. Den engelska klubben kräver pengar för att komma och trots att speldagen är förlagd under högsommaren kan vädret spela klubbarna ett spratt. Runt Vångavallen blir det en hel del aktiviteter, men dessa är inte spikade i dagsläget. Men vi kan säkert vänta oss ett liknande program som i somras med mattält, straffsparkstävlingar och annat kul. Grimsby i fjol, Sheffield Wednesday i år. Det låter som att Söderslättsklubbarna lockat bättre motstånd i år. Men i årets division ett lyckades Grimsby hamna en plats högre upp i tabellen. Onsdagslaget är på dekis efter att de åkte ur Premier League 2000.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons