Annons

Sex träträffar räddade jumbolaget mot IFK

Sjöbo IF må vara hur mycket jumbo som helst, men mot IFK Trelleborg har man framgång. Efter matchen på Vångavallen i går har man visserligen endast nio poäng men av dessa har man tagit fyra av IFK. I går blev det 1–1 (0–0).
Sport • Publicerad 6 augusti 2008
Ingen i IFK hade anledning att vara nöjd med 1–1 mot jumbolaget Sjöbo i går. Här visar Labinot Dreshaj i första hand och Christian Ahlström sin förtvivlan. Bild: Malin Palm
Ingen i IFK hade anledning att vara nöjd med 1–1 mot jumbolaget Sjöbo i går. Här visar Labinot Dreshaj i första hand och Christian Ahlström sin förtvivlan. Bild: Malin PalmFoto: 

Det ska dock sägas att i går hade Sjöbo en otrolig tur. IFK-arna träffade stolpe eller ribba vid inte mindre än sex tillfällen! Sjöbo träffade stolpen en gång och då gick bollen in - via målvakten…

Oavsett poängen i går - gästerna kommer garanterat att få det oerhört svårt att rädda nytt kontrakt och förre IFK-tränaren, Nils-Erik Persson, träffade ganska rätt, när han från åskådarplats mot slutet konstaterade:

Annons

- Sjöbo är ett riktigt "bonnagäng" och det är egentligen inte klokt att inte IFK vinner.

Då hade "Nisse Bagare" - alla vi andra fått uppleva en medioker tillställning men där IFK -arna var numret större än Sjöbospelarna ute på planen. Väl inne i straffområdet var dock färsingarna precis lika effektiva, även om deras 0-1 var något av en skänk från ovan.

Målet kom under inledningen av andra halvlek och det var Rickard Strandh som hade turen på sin sida som målskytt. Hans skott träffade den vänstra stolproten och IFK-målvakten, Joakim Moberg, hade därefter oturen att få bollen i ryggen, så att den rullade in i nätmaskorna. Målet kom som en chock för alla IFK-are - både på och utanför planen - och det blev till en lång och dryg jakt på ett kvitteringsmål för de IFK-are som fanns på planen.

Länge såg det också ut som om Sjöbo skulle lyckas försvara sin ledning och man var också på väg att göra 0-2 men det friläget räddade "Jocke" Moberg i målet storstilat.

Med dryga tio minuter kvar fick IFK en frispark rakt utifrån och några meter utanför straffområdet. Martin Nordbladh stegade fram och smekte bollen elegant in i mål förbi en chanslös målvakt och därmed alltså 1-1.

Efter kvitteringen jagade IFK ett segermål men närmare än ytterligare en träträff kom man aldrig.

- Oavsett poängmissen tycker jag ändå att vi har en hel del att ta med oss från matchen. Vi måste ju också börja få flyt kan man tycka, menar Ulf Larsson.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons