Annons

Sex mils simning gav rejäl slant

Runt 100 000 kronor simmade TSS-simmarna in i samband med Ungdomssimmet i badhuset i går. 63 simmare från klubben ställde upp. Men Mattias Ohlin fick stanna på land. Förkylningen vill inte ge med sig.
Sport • Publicerad 20 maj 2004

De hundra tusen kronorna går in i ungdomssektionen och till OS-satsningen och en del - ännu oklart hur mycket - ska användas för att stödja ungdomslitteraturen, detta i samarbete med Trelleborgs Bibliotek. Simmarnas uppdrag var att simma så långt som möjligt under 90 minuter, med växling var 25:e meter, och klubbens sponsorer hade förbundit sig att betala en viss summa per avverkad meter. Och de nästan sex mil som tillryggalades beräknas alltså ge bortåt 100 000 kronor. Det var chefstränaren Sven-Bertil "Bebbe" Mattsson som satt ihop sju lag med nio simmare i varje och meningen var att det skulle bli så jämnt som möjligt. En hel rad av TSS toppsimmare deltog. För Mattias Ohlin var det dock torra land som gällde. Förkylningen som förstörde hans EM spökar fortfarande och att simma i går var aldrig aktuellt. - Nej, jag har fortfarande ont i halsen och öronen, säger han vid bassängkanten. Vad säger du om EM med lite distans? - Det är klart att jag är lite besviken över att jag inte fick ut det jag vet att jag har i kroppen men jag vet ju varför jag inte fick det och jag kan inte gräva ner mig för det här. Det är en hel sommar kvar till OS och jag har aldrig tränat bättre inför ett mästerskap än jag tränade inför EM. På måndag hoppas Mattias få ett positivt OS-besked från den SOK.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons