Annons

Sex av tio skadade

Av tio backar i truppen är endast fyra tillgängliga för spel. – Det är ett dilemma för oss, säger Tom Prahl.
Sport • Publicerad 25 februari 2011
Tuomo Turunen.
Tuomo Turunen.Foto: Martin Falkenby

Till dagens match mot Ängelholm mönstrar TFF-tränaren samma backlinje som mot Halmstad senast. I många fall är det ett gott tecken, men för Prahl handlar det om problem. Han använder de försvarsspelare som han har tillgång till. Övriga är skadade.

– Det är viktigt för oss att backlinjen blir riktigt samspelt för mycket talar för att det är så här den kommer se ut när vi går in i allsvenskan.

Annons

Jämfört med hur det såg ut i den defensiva linjen förra säsongen är det endast Jonathan Asp som är tillgänglig – och han flyttas till höger då lagkaptenen Dennis Melander är lårskadad.

Tre tunga pjäser – Peter Abelsson (höft), Yousef Fakhro (menisk) och Tuomo Turunen (menisk) – är opererade och har flera veckor kvar innan de är tillgängliga.

Därtill dras Johan Nilsson Guiomar med en ledbandsskada i knät och även lärlingen Tobias Mattsson är skadad.

– En del säsonger går ifrån oss redan första månaden. Backlinjen är ett frågetecken för oss. Vi ska komma ihåg att det är skillnad på träningsmatcher och allsvenskt spel, påminner Tom Prahl.

Vet ni vad skadorna beror på?

– Den frågan vill jag inte höra igen. Meniskskadorna kan komma efter någon liten vrickning, Tobias Mattsson har spelat många matcher i ett högre tempo än han är van vid och sedan har Dennis Melander varit lite skör på senare år.

Är det aktuellt att värva någon?

– Nej. Vi har åtta backspelare och därtill Ibrahim (Koroma, mittfältare i fjor) och Tobias. Tio spelare, likt förbannat har vi bara fyra backar tillgängliga. Det är helt sanslöst! Om vi haft tjugo backar hade vi säkert ändå bara haft fyra till spel.

Louise Löfgren
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons