Annons

Serieseger för TBTK?

Inledningen av elitserien i höstas skedde i Idrottens hus i Helsingborg och segern med 6– 1 mot Råå var bara början på TBTK:s segersvit.
Sport • Publicerad 17 februari 2006

Matchen blev då till en värdemätare lagen emellan eftersom båda saknade sin kinesiska i laget. Chen Li betyder lika mycket för Råå som Li Fen betytt för TBTK och med bara svenskor i lagen vann TBTK med klara 6– 1.

Då skrevs den 25 september och alla intresserade vet vad som hänt sedan dess, eller...?

Annons

Li Fen kom tillbaka från Kina efterhand och med henne i laget gick också TBTK fram som en virvelvind i elitserien. Efter idel fortsatta segrar under spel i Sverige kände Li Fen att hon inte längre vågade spela som gravid och därmed upphörde också samarbetet med TBTK.

Segern mot landsmaninnan Zhang Fang i förlustmatchen mot Ärtemark borta söndagen den 15 januari blev sista matchen för Li Fen. Den suveräna kinesiskan med 118 raka segermatcher i svensk bordtennis!

Utan Li Fen har TBTK förlorat mot Spårvägen med 2– 6 men man har också vunnit med 6– 4 mot Lectus. Visserligen ett bottenlag men ändå en seger!

Segern innebär också att TBTK fortfarande leder elitserien. Två poäng före dagens motståndare Råå BTK men också med en match mer spelad. Matchen i Söderslättshallen i dag är TBTK:s sista innan slutspelet, medan Råå avslutar borta mot Malmö i morgon. Ytterligare en poäng efter ligger Ärtemark – som precis som Råå har två matcher kvar. Man möter Spårvägen i dag och Lectus i morgon.

– Normalt förlorar vi väl men lyckas vi alla hyfsat bra kan vi få 5– 5, siar Veronica Mattiasson inför avslutningsmatchen.

Förutom Veronica spelar Angelica Augustsson och framför dessa båda systrar finns Marie Olsson och Sandra Johansson.

Slutspelsplatsen är sedan länge klar för TB TK och man kan också fortfarande vinna elitserien. Men då krävs seger mot Råå i dag...

Matchen börjar klockan 13 i B-hallen.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons