Annons

Seriefinalerna duggar tätt i midsommartider

Sport • Publicerad 21 juni 2007

Midsommarhelgen står helt otroligt redan framför oss alla och det är bara att hoppas på tur med vädret – precis som väl alltid. Vädret rår ju dock ingen på men visst spelar det en stor roll. Inte minst i tider som dessa, där studentfirandet alltså följs av midsommarhelgen.

Visst spelar även vädret en stor roll för småklubbarna – det visade sig inte minst i helgen som gick. Vilket regnande, vilken blöta på planerna och vilken olust ösregnet skapade!

Annons

Både på Vannhög och på Gylle Stadion spelades det fotboll a la vattenpolo och klart värst var det på Vannhög. Mot slutet var planen där fylld med vattenpussar nästan överallt. Det ställde till det för alla men värst drabbades hemmalaget – som förlorade jumbofinalen mot Tomelilla.

Visst spelas det alltså en och annan match som gäller "livet" neråt i tabellerna men samtidigt spelas det seeriefinaler på nästan löpande band.

I just Stavsten/Ymors division treserie möts Eslöv och Veberöd och tänk, att Veberöd på nytt är uppe och nosar på division två.

I fyran möts Svedala och Näset och "rätt" resultat kan faktiskt ge ännu en seriefinal med Svedala inblandat. Innan sommaruppehållet och då gäller IFK Trelleborg som motståndare. Efter midsommarhelgen i så fall.

Pelister fick senaste matchen inställd, eftersom planen på Rosengård gjorde det omöjligt att möta Kosova där. Nytt speldatum spikades snabbt och resolut men i efterhand retar sig mnånga. Lagen möts nämligen på måndag – parallellt med TFF– HIF!

Innan den matchen möter Pelister Skabersjö på Ymorvallen i kväll och då handlar det om ren seriefinal! Seger där och även mot Kosova ger Pelister rejält med andrum inför höstens fortsättning.

Anderslöv kraschade mot Skanör/Falsterbo häromdagen men 0– 5 då behöver inte betyda så mycket. Visserligen säsongens första förlust men seger mot Gislöv i kväll – ja, då har Boik ändå bäddat väl inför fortsättningen.

Längst ner finns inga Söderslättslag med i resonemanget om seriefinal. Många trodde nog att Skansen skulle kunna bjuda topplagen motstånd men 1– 4 mot Rynge senast talar sitt tydliga språk; Albäcksgänget räcker inte till riktigt.

Flera Söderslättslag alltså med i kampen om seriesegern i respektive tabell. Det finns dock även lag som finns i andra ändan av tabellen och som får fullt upp att klara sig kvar efter sommaruppehållet.

Stavsten/Ymor är nämnt och så länge man inte får stabilitet i spelet – ja, då får man nog ett rent elände att klara sig kvar. Mot Tomelilla hade man chansen att koppla greppet om en klättring i tabellen men man missade chansen.

Annons

– Bänken måste väl reagera någon gång!

Så lät det bland "förstå-sig-på:arna" bland supporters. Konstigt nog lät det bland dessa allra värst, när väl "bänken" till sist började reagera. Då tog man nämligen ut Rickard Andersson – som jagat på allt och ständigt krävt uppassning av motståndarförsvaret.

Östra Torp får det minst lika kämpigt i femman men besegrar Pelister Kosova på måndag finns ändå chansen till nytt kontrakt längre fram.

Möjligt är väl också att man i Torp dammar av någon av alla gamal kämpar som spelat med föreningen de senaste säsongeerna. Ola Persson lär till exempel vara aktuell igen.

Division sex kan bli ett riktigt getingbo – även i botten av tabellen. Näsets FF är klart i riskzonen men vill det sig riktigt illa, kan mycket väl både Lilla Beddinge och Skegrie dras in i bottenstriden.

Det bästa med division sju är att inget lag ju trillar ut. Därför kan ledare och spelare i både Klagstorp och Gylle fortsätta att sova gott om nätterna. I alla fall med tanke på fotbollen i byn.

Glad midsommar! önskar småklubbsredaktionen – som dock återkommer även nästa vecka. Garanterat då nybadad i Kämpingebukten – som alltid!

Sigge Hansson

21 juni

sigge.hansson@ trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons