Annons

Senads italienska proffsdröm

Senad Alkic svävar som på moln. I sin hand håller han ett guldkantat kontrakt med italienska Fasano. ”Jag kan leva på handbollen och jag kommer att lägga undan också”, säger IFK-spelaren.
Sport • Publicerad 7 maj 2009
Senad Alkic och Darko Pranjic, sportchef i italienska Fasano, strax innan kontraktet ska skrivas på. Senad Alkic är en av flera som lämnar IFK Trelleborg. Foto: Tomas Nyberg
Senad Alkic och Darko Pranjic, sportchef i italienska Fasano, strax innan kontraktet ska skrivas på. Senad Alkic är en av flera som lämnar IFK Trelleborg. Foto: Tomas NybergFoto: 

Darko Pranjic och Senad Alkic träffas på Casablanca på torsdagskvällen. Ettårskontraktet ska skrivas på. Darko Pranjic, sportchef i Fasano och dessutom spelare, tar trelleborgaren osett.

– Jag tror det inte själv, säger Senad om möjligheten att spela handboll på heltid i sydöstra Italien.

Annons

– Jag är 29 år och singel. Jag har varit vikarie på Bastionen men nu förlorade jag det precis. Jag har ingenting att förlora, säger Senad och ler brett.

Darko Pranjic och Senads bror Damir Alkic var skolkamrater i Banja Luka i Bosnien. Och Damir gjorde några matcher med Fasano förra säsongen.

– Jag hoppas han kan bidra med sin teknik och skyttet. Vi vill ha honom som högernia eller högersexa.

Vad är det då för äventyr som väntar Senad?

– 1 500 åskådare på hemmamatcherna. De sitter inte stilla, de är ultras, säger Darko Pranjic.

Varför är det så mycket pengar i italiensk handboll?

– Det är ett land som satsar mycket på sport. Fotboll, basket eller handboll spelar ingen roll. Sky Sport visar matcherna och har betalat mycket för rättigheterna.

Trelleborgaren Senad är en profil i stan. På handbollsplanen har han fört en mer anonym tillvaro de senaste åren.

– Det senaste året var jag borta på grund av skador. Men jag spelade fem matcher i elitserien nu i vår.

I juli flyger han ner för ett nytt äventyr. Fasano, en kompakt äldre kuststad vid havet med 50 000 invånare, blir hans nya hem. Åtminstone för ett år.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons