Annons

Sena poängtapp har kostat för TFF

TFF hade haft en högre tabellplacering om laget inte hade tappat ledningar i matcher. I sju av tjugo matcher denna säsong har TFF tappat en ledning och därmed många värdefulla poäng.
Sport • Publicerad 27 augusti 2012
TFF har tappat många dyrbara poäng i slutskedet. Senast kvitterade Varberg i 88:e minuten i onsdags.
TFF har tappat många dyrbara poäng i slutskedet. Senast kvitterade Varberg i 88:e minuten i onsdags.Foto: 

I sju matcher denna säsong har TFF tappat ledningen i andra halvlek. I två matcher till och med två gånger om i samma match (Varberg hemma och borta).

Hemma mot Öster förvandlades dessutom 2–0 till 2–3.

Annons

I fem av dessa sju matcher har det blivit oavgjort, i två av dem har TFF förlorat.

Hade laget hållit ledningen i dessa matcher, hade det inneburit 16 poäng mer i tabellen.

– Det är oerhört svårt att svara på varför det blivit så, det bästa svaret är nog att när man ligger där vi ligger i tabellen kan det bli lite spänt i slutet av matcherna, säger TFF-tränaren Anders Grimberg.

I fyra av de sju matcherna har TFF släppt in matchens sista mål under de sista fem minuterna. Det har varit sju värdefulla poäng som försvunnit framför ögonen på laget. Hade TFF lyckats hålla tätt i dessa matcher hade de skuttat upp sex placeringar i tabellen.

– Klart att det är kännbara poäng, och det är alltid surt när det blir så. I slutet av matcher gäller det att spela ett smart och avslappnat försvarsspel, det kräver sin man, säger Grimberg.

Senast i onsdags mot Varberg tappade TFF två värdefulla poäng i 88:e minuten. Det var andra gången i år som Varberg kvitterade till 2–2 sent mot TFF.

– Det här får bli en väckarklocka för oss istället. Jag tycker ändå att vi spelade ett bra försvarsspel i onsdags, framförallt med tanke på att vi var en man mindre (Magnus Andersson blev utvisad i första halvlek), det var mer tillfälligheter som gjorde att de gjorde mål. Mot slutet kanske det kom in lite trötthet i bilden, funderar Grimberg.

– I andra matcher har vi gått ner och säkrat och då har vi lyckats hålla undan, mot Assyriska gjorde vi två mål i slutet och mot Ängelholm ett. Att bunkra ner ännu mer folk i defensiven för att stänga en match innebär också att man lägger över taktpinnen på motståndaren och det har sina risker. Det är beroende på matchbilden, fortsätter Grimberg.

Idag ställs TFF mot Värnamo på bortaplan. Värdefulla poäng i bottenstriden står på spel. När lagen möttes i våras på Vångavallen tappade TFF 1–0 till 1–2 i andra halvlek. Värnamo gjorde segermålet i 91:a minuten.

– Killarna visade gott gry i onsdags och jag är förhoppningsfull med tanke på den atmosfären killarna fick fram, den måste vi behålla.

– Allt handlar om vilja, att våga och ha mycket spring i benen. Vi har en uppåtgående kurva och det känns skönt. Vi ska fortsätta i den stilen, säger Anders Grimberg.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons