Annons

Sekunddrama när IFK-tjejerna föll

IFK ledde, vände och hade greppet om motståndarna i Kävlinge men till sist föll man ändå mot de gästande toppkonkurrenterna. Matchavgörandet föll med fem sekunder kvar och Kävlinge vann med 25–24 (13–13).
Sport • Publicerad 25 januari 2009
IFK-tjejerna kämpade och slet så gott man kunde men tyvärr räckte kämpatakterna inte riktigt ända fram. Med fem sekunder kvar kunde Kävlinge avgöra matchen. På bilden tampas Nathalie Andersson med tuffa Kävlinge-tjejer på linjen. Bild: Tomas Nyberg
IFK-tjejerna kämpade och slet så gott man kunde men tyvärr räckte kämpatakterna inte riktigt ända fram. Med fem sekunder kvar kunde Kävlinge avgöra matchen. På bilden tampas Nathalie Andersson med tuffa Kävlinge-tjejer på linjen. Bild: Tomas NybergFoto: 

- Vi saknar väl tyvärr kylan och det blev lite stirrigt med onödiga felpass när de punktade mot slutet men vi är ungt och utvecklingsbart lag.

Så analyserar målvakten Evelina Andersson direkt efter matchslutet och hon var en av matchens förgrundsfigurer.

Annons

14 kvalificerade räddningar kom hon upp i och det var mycket tack vare henne som IFK kunde ta tag i matchen under andra halvlekens upptakt. I första halvleken ledde Kävlinge som mest vid 7-12 och när IFK vänt i andra halvlek var ledningen som störst med tre mål.

Efter målet fram till 14-13 av Tove Örnberger under andra halvlekens inledningsminut ledde sedan IFK ända fram till 28.57 under matchslutet. Då kvitterade Kävlinge till 24-24 - som alltså till sist också blev till 24-25.

Förutom Evelina fanns flera duktiga IFK-are.

Bästa målskytt blev Jenny Lundahl med sex mål och närmast i protokollet kom Christin Larsson och Louise Nyman Nilsson.

Båda gjorde fem mål men där Louise gjorde två av sina på straffkast.

I och med förlusten får IFK svårt att haka på i den direkta toppstriden. I nästa match väntar Ligu i Lund.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons