Annons

Segrar för Lugi och Hammarby

Hammarby och Lugi var segrarna när handbollens SM-kvartar inleddes på söndagen.
Sport • Publicerad 19 mars 2007

Hammarby vann klart mot Lindesberg med 38– 30 där Lukas Karlsson och Niklas Grundsten gjorde sju mål var för Bajen.

Hemmasegern var klar men Lindesberg höll länge jämna steg.

Annons

Bajenfansens maning att "öka takten sista kvarten" uppfattades bokstavligt av hemmaspelarna.

Det var under matchens sista 15 minuter som det hela avgjordes.

– Vi startade trevande och osäkert, men kom igång allt mer. Till nästa match måste vi förbättra passningsspelet, sa Hammarbytränaren Staffan Olsson till heh.nu.

Det var jämnare i Lund. Lugi slog till slut Skövde med ett mål, 27– 26. Rasmus Wremer gjorde tio mål för Skövde, men det räckte ändå inte till seger.

Lundensarna ledde med sju bollar med mindre än tio minuter kvar. Något riktigt kvitteringsläge uppstod inte. Skövdes reducering till 26– 27 kom med 20 sekunder kvar och Lugi höll därefter bollen inom laget.

I kväll spelar Redbergslid mot Ystad och på onsdag tar Sävehof emot Trelleborg. I IFK Trelleborg har högersexan Denis Bahtijarevic varit sjuk i helgen.

– Jag mår inget vidare men det är bättre än i lördags. Då hade jag feber, rapporterade Denis på söndagskvällen med hes stämma.

Han räknar med att spela på onsdag.

– Det hoppas jag verkligen. Det känns som jag är på bättringsvägen. (TA)/(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons