Annons

Segersången var ännu inte glömd

Skönt. Jävligt skönt. Fruktansvärt skönt. Spelarnas beskrivning av känslorna var enformig men talande.
Sport • Publicerad 8 maj 2012
Foto: Lars Dareberg

Sällan har en seger betytt så mycket för ett lag som TFF:s 4–2-seger mot Umeå. Förlösande sa Dennis Melander och frågan är om vi nu får se ett pånyttfött TFF.

En gång är ingen gång, men visst syntes en skillnad igår mot de andra matcherna. Lite mer vilja. Lite mer aggressivitet. Lite mer Trelleborg.

Annons

Att vända ett underläge är starkt i sig, särskilt när ett manskap är mentalt pressat av yttre tryck och inre spärrar. Det är svårt att släppa loss, även om planen inbjuder till skönspel.

Fredrik Jensen pratade efteråt om att det inte går att förlita sig på det fina spelet. Nej, superettan är ingen arena för den fina fotbollen. Först när grundarbetet är gjort går det att finlira, men först då.

Vi fick se mycket grannlåt igår. TFF spelade stundtals riktigt fin fotboll, men som sagt, då var grunden lagd. Inte minst av den mest hårdjobbande av dem alla – Fredrik Jensen.

En Fredrik Jensen på rätt humör är brutal. Han skyr inga medel, är helt skoningslös mot sig själv. Jag tänker på tjurrusningen i Pamplona. För jag är övertygad om att om mannen från Löberöd varit ett djur så hade han varit en tjur – en tjur som får de mest modiga av modiga män att skaka.

I slutet av första halvlek mot Umeå låg Jensen ner i gräset efter en tuff duell. Ett ömt revben. Han hade ont när han andades. Men han reste sig upp och fortsatte i offervillig stil.

I andra halvlek tvingades han ge upp. Umeås högerback Mohamed Komanor fick stopp på Jensens framfart. Jensen haltade ut. Han överlevde den här rusningen också. Men som han sa:

– Det är jobbigt att springa när man inte kan andas.

Lungorna. Det är där tjurens akilleshäl sitter.

Betydelsen av en hel Fredrik Jensen är stor. Betydelsen av en hel Dennis Melander också. Första matchen från start – första segern.

Inte alltid satt passningarna rätt. Inte alltid klarade han det defensiva jobbet. Men lagkaptenen var tillbaka på högerbacksplatsen. Lika kompromisslös som alltid.

Annons

Backkollegan Yousef Fakhro är också hel. Men när han tänjde ut sin tidigare skadade vad i slutet av första halvlek undrade jag vem de skulle sätta in då mittbackar är en bristvara överallt utom i sjukstugan.

– Jag fick massage i paus. JKroppen kanske inte är redo för 90 minuter.

TFF har inte varit redo för superettan. Men med rätt spelare tillbaka kom den efterlängtade seger.

275 dagar sedan senast. Att det är lång tid visade sig inte minst när TFF-spelarna skulle sjunga segermelodin. Förre TFF-spelaren Jens Sloth hade svårt att hålla sig för skratt när det dröjde innan sången kom igång.

– De har glömt hur den går, sa han med ett garv.

”Bättre och bättre dag för dag, bättre och bättre dag för dag...”

Louise Löfgren
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons