Annons

Segerkänsla hos förlorande Pingvintjejer

Pingvins damer hade inga avbytare i värmen mot serieledande Göteborg borta. Till slut fick man ge sig med 5– 15 (5– 5). "Det känns faktiskt som att vi har vunnit", sa lagledaren Lisa Kaptein-Kvist stolt.
Sport • Publicerad 11 juni 2007

När lagen möttes på Pilevallen för några veckor sedan vann Pingvin. Den här gången hade Göteborg ett avsevärt starkare lag. Och när göteborgarna satte in sitt landslagsgarde i klungan efter paus gick de inte att stoppa.

Annat var det före paus då Pingvin dominerade och tidigt tog ledningen med 5– 0 efter Pia Vollenweiders försök. Trelleborgslaget behöll greppet men Göteborg lyckades kvittera i slutet av halvleken.

Annons

– Outstanding, inga tabbar alls. Jag tänkte att det skulle handla om att hålla siffrorna nere, men vilken match tjejerna gör, säger Lisa Kaptein Kvist.

Outtröttliga Therese Nilsson bar laget i slutskedet när de flesta gick på knäna i värmen.

Sista allsvenska matchen mot Malmö avgörs den 30 juni. Sedan kan Pingvintjejerna ladda för elitserien.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons