Annons

Seger – sen sa Vargalui upp sig

Stavsten tog två poäng mot Kalmar i söndags. Direkt efter segermatchen sa tränaren Ion Vargalui upp sig. "Det kom som en chock för oss alla", säger Eje Wilör.
Sport • Publicerad 22 november 2006

En tredjeplats i division två var inte vad Ion Vargalui hade räknat med. Han ser inte heller några tecken på att laget lyckas klättra. Därför sa han upp sig.

Stavstens ordförande hade på tisdagen ännu inte hämtat sig efter Vargaluis besked.

Annons

– Jag har inte smält det än och jag vet faktiskt inte varför. Visst, vi gjorde en skitmatch, men att säga upp sig för det…

Direkt efter matchen berättade Ion Vargalui för Eje Wilör om sina tankar.

– Nä du skojar, sa jag. Men sedan samlade han spelarna och talade om att han ville sluta, berättar Eje.

Dagen efter, på måndagen, ringde Vargalui upp Eje Wilör.

– Han sa att om jag nu ville att han skulle stanna så kunde han fortsätta. Men han hade klart deklarerat för spelarna att han inte hade förtroende för dem, säger Eje Wilör. För TA-sporten förklarar Ion Vargalui sitt beslut.

– Jag och Eje är inte på samma linje. Jag klarar inte att ta upp laget, det blir för mycket arbete. Problemet är träningarna där de bästa inte är med.

– Det är ingen kris för laget, vi har två förluster på åtta matcher. Men jag klarar inte att ta upp dem och nu får någon annan ta över. Kanske Stavsten lyckas, jag vet inte, säger Ion Vargalui.

Han säger vidare att de unga i laget varit träningsflitiga, men samtidigt har de begränsat med speltid.

– När jag vill träna ett nytt försvarsspel så är inte alla på plats. Vi har 20 spelare i truppen och ibland är alla där, ibland sju eller åtta. Jag har aldrig jobbat så hårt med ett lag, men vi har hela tiden nya spelare och saknar stabilitet i truppen. Eje Wilör kontrar och säger att Stavsten aldrig tränat så mycket.

– Våra äldre spelare tränar tre gånger i veckan, sen kanske inte alla är där samtidigt. Men jag är jättenöjd med spelarnas träningsflit.

Annons

Betyder Vargaluis avhopp att ni ändrar målsättning?

– Nej, vi ska upp i division ett, annars tappar vi våra unga spelare. Vi har laget för det, kanske inte spelet. Men vi har ingen kris, vi har förlorat mot seriens etta och tvåa på bortaplan, säger Eje Wilör.

Stavsten är på jakt efter en ny tränare. Tills vidare tar andretränaren Christian Skoog över ansvaret med assistans av Kristoffer Sandström.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons