Annons

Seger " men än kan inte Pingvin andas ut

Pingvin behövde vinna över Malmö med 33 poäng för att säkra en plats i elitserien i höst. Efter ett dramatiskt slut " med ett omdiskuterat domslut " blev det seger med 31 poäng.
Sport • Publicerad 23 juni 2005

Pingvin besegrade Malmö med 52"21 och tog därmed ett steg i riktning mot elitseriespel i höst. Men hade Pingvin besegrat Malmö med 33 poäng i stället för med 31 hade inte Malmö kunnat passera Pingvin ens vid skrällvinst mot Göteborg i sista omgången. Det är inbördes möte som avgör och eftersom Malmö vann med 32 poäng (47"15) i Malmö i maj hade Pingvin behövt vinna med 33 poäng på Pilevallen i går. 32 poäng hade med största säkerhet också räckt eftersom Pingvin med en omgång kvar har gjort klart fler poäng än Malmö. Men nu blev det alltså inte så och det betyder att Pingvin måste slå Vänersborg borta lördagen den 2 juli för att vara helt klart för elitserien.

– Det hade varit skönt att kunna åka upp till Vänersborg utan press, säger tränaren Mark Stacey som inte var helt nöjd med sitt eget lags insats men som var ännu mer missnöjd med domarens agerande i slutet av matchen.

Annons

Pingvin ledde med 45"14 när bara sekunder återstod.

– Malmö tappar bollen framåt och domaren väljer fördel men vi får ingen fördel och då måste han ta tillbaka och ta klunga men det gör han inte och det är helt fel. Jag är besviken faktiskt, det är inget bra slut på matchen och jag fattar inte vad han gör, säger Mark Stacey.

Med förvånade Pingvinspelare som åskådare kunde Malmö göra försök och därmed ta de poäng som kan komma att bli så betydelsefulla.

– Det kan inte vara någon fördel om man inte får bollen, alla väntade ju på klunga, säger Roger Marcher och fortsätter:

– Vi får inte stanna upp så som vi gjorde men domaren får inte göra ett sånt misstag. Skandal! Pingvin såg ut att vara på väg mot en riktig storseger. Starten på matchen var lysande från hemmalagets sida med öppen och underhållande rugby. Redan efter knappt två minuter kom det första försöket (Johan Frank). Efter 17 minuter var ställningen 28"0, i halvtid 40"7.

– Vi får vara nöjda med att vi vinner, det var det viktigaste. Första halvlek var bra genomförd, andra inte så bra, vi blev lite rädda om poängen, säger Roger Marcher.

Tränaren Mark Stacey har haft synpunkter på lagets inställning. Nu fick han se en bra laginsats, i alla fall till och från.

– Jag är inte helt nöjd. Vi har svårt att hålla i 80 minuter och har inte tillräckligt bra disciplin. Men första halvlek var kanon.

Bland spelarna var han mest nöjd med Sebastian Andersson, 17 år i augusti, och veteranen James Mansell.

Rugby TrelleborgJonas Gustafsson
Rugby TrelleborgJonas Gustafsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons