Annons

Seger i första testet

Några tappade bollar, lite flackande blickar och ett stundtals läckande försvar. Men IFK Trelleborg spelade upp sig i matchen mot OV Helsingborg. Och vann med 32–26 (12–12).
Sport • Publicerad 18 juni 2008
Nyförvärvet Daniel Bygdemark gjorde blev näst bäste målskytt med åtta mål mot OV. I försvaret hade han det jobbigare. Bild: Tomas Nyberg
Nyförvärvet Daniel Bygdemark gjorde blev näst bäste målskytt med åtta mål mot OV. I försvaret hade han det jobbigare. Bild: Tomas NybergFoto: 

Kenny Ekman inledde piggt i hemmalaget med kämpande spel i både anfall och försvar.

- Inledningen tog musten ur mig, säger han efteråt och skrattar. Man är rätt nedtränad nu.

Annons

Första halvlek mot allsvenska OV Helsingborg var annars inget att hurra över, med hemmaögon sett. Försvaret släppte enkelt igenom bollar. I anfallet saknades fart och samspel och i målet hade Joachim Christensen inte sin bästa dag.

- Vi fick jobba med anfallsspelet och det var bra, att få köra av det i en match. I första halvlek var det lite trevande i försvaret, säger IFK-tränaren Thomas Franzén. Både han och spelarna kunde ge legitima förklaringar till flera av bristerna:

Skador.IFK saknade fingerskadade Andreas Nilsson, knäskadade Kim Johansson och struphuvudskadade Denis Bahtijarevic. Den sistnämnde ådrog sig sin på träning för fem veckor sedan.

- Jag fick en smäll mot halsen och ett ben i struphuvudet delade sig. Det blev bristningar i brosket också. Jag fick svårt att andas och fick vara på akuten i 24 timmar, förklarar Denis sakligt.

Han räknar med att vara redo för fysiskt spel i slutet av juli.

Det nykomponerade laget. Nye mittnian Marcus Litborn har tränat med IFK i fyra veckor. Högernian Maximiliam Jonsson kom i onsdags från Stockholm. Det var visserligen inte enda förklaringen till att publiken inte fick se mycket av hans kanonskott.

- Jag har känt att jag inte haft kraft i armen på träningarna. Då var det bättre att spela andra, säger Maximiliam. I andra halvlek spelade IFK upp sig. Marcus Litborn och Andreas Bamberg bjöd till och med på en delikatess med 46.40 spelade. En "japan" där Litborn viftade iväg bollen till en flygande Bamberg på kanten. Målet innebar 23-22 och ledningen höll IFK tiden ut.

Nyförvärvet Daniel Bygdemark fick mycket speltid på linjen. I försvarsarbetet blev han nedtryckt gång på gång. Framåt hittade han bra samspel med niometersspelarna.

- Det var kul att spela, men lite ovant - speciellt i försvaret. Man märker att det är ett annat tempo här. Det smäller hela tiden, men det är så det ska vara, säger nyförvärvet från division ett.

I mitten av augusti sätter matchandet igång på allvar. 13-14 träningsmatcher ska avverkas före säsongsstart.

- Det var gott att få den här matchen före semestern, säger Thomas Franzén.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons