Annons

Seger för den "nya" dressyren

"Förr var det som att se målarfärg torka." Dressyrkungen Jan Brink om varför begreppet "Power Grace" kom till. I Falsterbo är dressyren hetare än någonsin.
Sport • Publicerad 10 juli 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Till lördagens SM-final i dressyr i Falsterbo är sittplatsbiljetterna sedan länge slutsålda. Klockan åtta på tävlingsdagens morgon släpps 200 biljetter till en nybyggd extraläktare och arrangörerna räknar med mellan 3500 och 4000 åskådare i morgon. Enorma siffror i sammanhanget. Svensk dressyrs ansikte utåt, Jan Brink (som leder klart efter SM-deltävling två!) är en av männen bakom konceptet "Power Grace" och han menar att dressyren tillfredsställer ett behov av det klassiska och det genuina som alltid funnits. - När internet kom pratades det om att böckerna skulle försvinna men så blev det ju inte och det trodde inte jag heller. Och om man varit ute och festat på kvällen så vill man ju inte lyssna på diskomusik morgonen efter, säger Jan Brink. Numer kan man följa domarnas poängsättning under ritten och det är även möjligt för publiken att följa med och bedöma hur ekipagen klarar de olika momenten i sina program eftersom dessa är förutbestämda och finns i startlistan. - "Power Grace" ska göra det klassiska och genuina mer lättillgängligt, man måste förstå vad som händer. Förr var det som att se målarfärg torka, säger han. Jan Brink har ett finger med i det mesta som händer inom dressyrsporten i Sverige och mitt i allt ska han också försöka rida hem SM för tredje gången i rad. Hittills verkar han och Briar, hästen alltså, inte störda av något för när två deltävlingar avverkats leder de klart före Louise Nathhorst på Tristan och Helena Larsson på Corrado.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons