Sebastian Carlsson överens med HBK

Sebastian Carlsson återvänder till Trelleborgshandbollen. Vänstersexan lämnar Lindesberg efter en säsong till förmån för Trelleborg HBK.
– Jag vill vara med i deras unga satsning, säger 20-åringen.
Sport • Publicerad 23 februari 2011
Trött på att stå vid sidan av. Sebastian Carlsson har haft knäproblem och har fått ytterst lite speltid i Lindesberg. Nu vänder han hemåt för handbollsspel i Trelleborg HBK.
Trött på att stå vid sidan av. Sebastian Carlsson har haft knäproblem och har fått ytterst lite speltid i Lindesberg. Nu vänder han hemåt för handbollsspel i Trelleborg HBK.Foto: 

Spelare som Jack Almgren, Max Johansson och Robin Carlström har redan anslutit. Sebastian Carlsson är näste IFK-fostrade spelare att ansluta till stadens topplag i handboll.

– Jag är överens med Lindesberg om att inte förlänga kontraktet. Det är av sociala skäl. Jag har pratat med personer som ska ingå i den nya styrelsen i Trelleborg HBK.

Så du spelar i Trelleborg i höst?

– Ja, om det blir som de har sagt så vill jag vara med på deras unga satsning.

Och det är oavsett om Stavsten går upp i elitserien eller inte?

– Det är bra mycket roligare att spela i elitserien, men oavsett så verkar det bli en väldigt seriös satsning från Trelleborgs sida. Det är det som de flesta har hoppats på och blir det ett lag att samsas kring kan det bli bra med sponsorstöd också.

Sebastian Carlsson ser stor potential i Trelleborgshandbollen och hoppas på att åter få spela i elitserien med Trelleborg igen.

– Elitserien är ett mål för mig. Får vi behålla spelare som Andreas Folkstrand och de andra så ser jag inget som kan stoppa oss från elitseriekval nästa år.

När IFK Trelleborg drog sig ur allsvenskan inför säsongen satte Sebastian Carlsson kurs mot Lindesberg och spel i elitserien. Han fick speltid i början, men därefter fick han åter problem med sitt knä.

– Den här säsongen har verkligen inte blivit vad jag hoppats. Förmodligen behöver jag ett år i allsvenskan och få mycket speltid.

Om en månad ska han operera knät och förhoppningsvis bli kvitt problemen med den inflammerade knäskålssenan, så kallat hopparknä.

– Det är jättetråkigt att skadan inte läkt, men jag ska vara tillbaka i full träning till försäsongen.

Björn Gustavsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.