Annons

Schumacher i koma efter skidolycka

Den sjufaldige formel 1-världsmästaren Michael Schumacher ligger fortfarande i koma efter en allvarlig skidolycka i Meribel i franska Alperna.
Han har allvarliga hjärnskador och tillståndet är kritiskt, enligt sjukhuset.
Sport • Publicerad 30 december 2013

– Vi gjorde en röntgen som visade flera saker, bland annat blodutgjutelser i hjärnan. Han opererades akut för att lätta på trycket, sade en av hans läkare på en pressträff på måndagen.

Den tyske superstjärnan slog huvudet i en sten under offpist-åkning i Meribel i franska Alperna i söndags. Enligt tidiga uppgifter var skadorna inte livshotande, men vid ankomst till sjukhuset efter transport i helikopter var tillståndet försämrat och han låg då i koma. Nu beskrivs tillståndet som "mycket allvarligt".

Annons

Hålls nedsövd

– Det kan gå åt vilket håll som helst, säger en läkare i teamet som vårdar honom.

Schumacher bar hjälm när olyckan inträffade.

– Vi tror att hjälmen till en viss del har skyddat honom, säger läkaren.

Läkarna planerade att hålla Schumacher nedsövd under 48 timmar, rapporterar den tyska tv-kanalen RTL, på plats vid sjukhuset i franska Grenoble.

– Vi vill försäkra oss om att syret går upp i hjärnan, vilket är det viktigaste just nu. Av respekt för familjen vill vi inte heller gå in mer än så här i detaljerna kring skadorna.

Läkarna säger att de nu försöker vinna tid. På frågan om prognosen för Schumachers hälsa svarar de:

– Vi vill informera er i dag om hur han mår just nu. Vi är alla överens om att vi inte tänker spekulera utanför den informationen som vi har gett. Vi vill inte säga något mer om framtiden.

Vakande fans

Såväl fans som andra stora idrottsprofiler har visat sitt stöd för Schumacher. Flera fans har vakat utanför sjukhuset och Schumachers officiella webbsida gick ner under söndagskvällen när oroliga fans sökte efter information.

Annons

– Jag är chockad och hoppas att han blir bättre så snart som möjligt, säger den regerande formel 1-världsmästaren Sebastian Vettel till bild.de.

Brasilianen Felipe Massa postade en bild av sig och Schumacher på Instagram med texten "Jag ber Gud att beskydda dig, min bror".

Idrottsprofiler från Tyskland och övriga världen, bland andra tennisspelaren Sabine Lisicki och fotbollsstjärnan Lukas Podolski, skickar också hälsningar.

TT

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons