Annons

Säsongsstart med hett nyförvärv i Stavsten

Marius Vargalui blev på måndagen klar för Stavsten. Den gamle storskytten blir ett välkommet tillskott när laget förbereder sig på säsongen i allsvenskan.
Sport • Publicerad 29 juli 2008
Marius Vargalui, nyförvärv i Stavsten. Bild: Markus Karlsson
Marius Vargalui, nyförvärv i Stavsten. Bild: Markus KarlssonFoto: 

På måndagen samlades Stavsten för första gången efter sommarvilan. I Södan var det solbrända ben och ljudet av klibbiga studsar. Dessutom ett välbekant ansikte inom skånsk handboll. Eje Wilör kunde presentera högersexan Marius Vargalui.

- Ett kanonnyförvärv. Han kan vara en skytteligavinnare, sa en nöjd Wilör.

Annons

Vargalui har tidigare spelat i IFK Malmö, både allsvenskt och i elitserien. Dessutom har han och Wilör ett förflutet då Vargalui värvades ihop med Dalibor Doder till Team Stavsten Malmö HK en gång i tiden.

Den senaste tiden har rumänen spelat i Dinamo Bukarest och i norska Stord. Men det syntes att han var glad över att vara tillbaka i Skåne.

- Jag känner mig hemma i Sverige. Jag har bott här i elva år.

Båda de senaste klubbarna har hållit till i högsta serien. Stavsten borde vara ett steg ner.

- Nej, nej. Varför skulle det vara ett steg ner? Skillnaden mellan allsvenskan och elitserien är inte så stor längre, förklarar Marius vars far Ion Vargalui varit tränare i Stavsten. I övrigt har Stavstens trupp minskat sen förra säsongen. Man har tappat Lasse Hansen, David Köster och målvakten Jakob Andersen.

Det verkar vara lite sisådär med enigheten inom föreningen vad gäller truppens duglighet. Wilör säger sig ha ögonen öppna för en målvakt till men är annars nöjd.

- Man brukar värva när man går upp en serie, säger tränaren Fredrik "Dinne" Nilsson.

Tillsammans med Dejan Nedic och Mikael Salomonsson kommer han att ansvara för Stavsten i allsvenskan. Och "Dinne" är inte helt klar ännu på vilken trupp han kommer ha till sitt förfogande.

Förutom spelarförlusterna innebär den högre divisionen en ökad träningsbörda och det är där han är lite osäker ännu. Vilka tänker prioritera Stavsten och komma på alla träningar med laget?

I dag får han en första indikation. För träningen i Södan i går var lite av en smygstart - alla var inte med. I dag drar det igång på riktigt. Att Vargalui är helt klar är en glad nyhet som TA kläcker för "Dinne".

- Jag spelade med Marius i Malmö och han har ju lite näsa för målet. Trevligt.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons