Annons

Säsongens första TFF-förlust

Efter 15 poäng och 15 gjorda mål kom TFF ner på jorden. Laget hade inget att sätta emot Frölundas kampvilja och göteborgarna svarade för två kanoner som ekade över Ruddalen. - Inte mycket att göra, det var två mycket bra skott, säger Fredrik Persson efter 2-0 (1-0) till Frölunda.
Sport • Publicerad 14 maj 2003

Jonas Bjurström avlossade det första. Ett mäktigt skott rakt upp i nättaket minuterna före pausvilan. - Jag var skymd, men det kvittar, det var ett för bra skott som satt i krysset, säger "Fritz". I 61:a minuten kom kanon nummer två, signerad Arash Bajat. - Jag har känt honom i flera år och aldrig sett honom skjuta så, säger målvakten om sin kompis från pojklandslaget. Jonas Bjurström och Arash Bajat var planens bästa spelare. Båda härjade på mittfältet där hemmalaget var numret större än TFF. - Vår tanke var att lyfta upp många bollar på anfallarna och sedan skulle mittfältarna fylla på, säger tränare Ulf Larsson. Tyvärr slog vi för många långa bollar och dessutom blev inte understödet som vi tänkt. TFF började annars bäst men farligheterna uteblev och bestod mest av spridda skott utifrån. Frölundas chanser var giftigare och när lägena kom tvingades Fredrik Persson till bra räddningar. Mats Lilienberg hade halvlekens bästa TFF-chans men han sköt strax utanför. - Och i anfallet efter går de upp och gör 1-0, det är så att man kan spy. Varken Mats eller de andra i laget kom upp i normal standard. Analysen efteråt var att Frölunda var hetare. - De ville säkert ha revansch efter sista matchen i höstas, då vi lekte ut dem och de missade den allsvenska platsen. De var riktigt arga på oss då, minns Kristian Haynes. - Vi vek ner oss efter 1-0. Vi orkade inte resa oss och det är bara att gratulera Frölunda som vann rättvist, säger Ulf Larsson. - Vi började bra de första 25 minuterna, annars såg vi trötta ut i dag. Det var kollektivet som inte fungerade och vi hade svårt att få tryck på dem medan de hade långa anfall, säger Jonas Nilsson. Frölunda naglade fast bollen i anfallsposition och kom också runt på kanterna. Det avgjorde toppmötet. 2-0 var frukten av ett långt anfall som såg ut att vara över. Men George Mourad vann tillbaka bollen i kamp med Mattias Kronvall och efter ett par inlägg hamnade bollen hos Arash Bajat som dundrade in den i nätet. Hemmalagets Andreas Nilsson visades ut med kvarten kvar. Trots det var det närmare 3-0 än en reducering - TFF hade problem att skapa lägen förutom Kristian Haynes jätteläge som målvakten Joakim Olsson reflexräddade. Ulf Larsson efterlyser bättre anfallsspel mot IFK Malmö. Han tyckte att Mats Lilienberg och Kristian Haynes kom för nära Jonas Nilsson i mitten vilket gjorde jobbet enkelt för Frölundas stabila försvar. - Ska vi ha tre man på topp måste de göra det jobb som krävs. Vad förlusten betyder får tiden utvisa.

Martin Kubista martin.kubista@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons