Annons

Säsongens första skär ledde till pallen

Två pallplatser och tre lyckade debuter. Trelleborgs Konståkningsklubb fick en hejdundrande start på årets säsong. "Jag är väldigt nöjd", säger TKK-tränaren Robert Grzegorczyk.
Sport • Publicerad 14 oktober 2009
Foto: 
TKK:s kvintett bestående av Kajsa Koskinen, Kajsa Jönsson, Madeleine Andersson, Ellinor Åkerman och Julia Mitovski hade fina framgångar i KABO-cupen i Mörrum. Även Nicole Anderberg var med och tävlade men saknas på bilden.
TKK:s kvintett bestående av Kajsa Koskinen, Kajsa Jönsson, Madeleine Andersson, Ellinor Åkerman och Julia Mitovski hade fina framgångar i KABO-cupen i Mörrum. Även Nicole Anderberg var med och tävlade men saknas på bilden.Foto: 

TRELLEBORG. För sex av TKK:s ungdomar tog årets konståkningssäsong sin början i Blekinge i helgen. I KABO–cupen i Mörrum fanns de tre debutanterna Kajsa Koskinen, Kajsa Jönsson och Madeleine Andersson samt 13-åriga Ellenor Åkerman och de rutinerade 15–åringarna Julia Mitovski och Nicole Anderberg på plats.

Den som lyckades bäst var Julia Mitovski som tävlade i klassen A15 och placerade sig på andra plats.

Annons

– Jag skulle ha hoppat lite bättre på ett hopp, det är retsamt. Hade jag ändrat hoppet lite hade det blivit perfekt, säger Julia Mitovski.

Överlag är hon dock nöjd över sin insats och strör lite extra beröm över trion Kajsa, Kajsa och Madeleine.

– För att vara deras första A-tävlingen så var de jätteduktiga, det är stor skillnad mot B-klassen, säger Mitovski.

Bäst av debutanterna klarade sig Kajsa Koskinen som kom på en 10:e plats. Under träningen i Söderslättshallen står Kajsa och gömmer sig lite bakom Julia Mitovski. Hon berättar att det var nervöst att tävla i A-klassen för första gången.

– Men det gick bra.

Vad var roligast?

– Att jag placerade mig så bra, säger 9-åriga Kajsa Koskinen.

Även Ellinor Åkerman är nöjd efter säsongsdebuten. För henne blev det en bronspeng i klassen A13.

– Jag brukar komma längre ner så det kändes jättebra.

Framgången tror hon beror på minskad press.

Annons

– Jag var inte lika nervös som jag brukar. När man är nervös är det svårare att åka. Jag var nervös men ändå inte lika mycket som vanligt så jag blev väldigt glad när det gick bra.

Stämningen är hjärtlig och tjejerna verkar trivas i varandras sällskap. De stöttar och peppar varandra och försöker följa varandras åk på tävlingarna. Om två veckor fortsätter jakten på fina placeringar när Slottstrofén äger rum i Malmö. Tills dess får tjejerna fortsätta tränar två timmar om dagen, sex dagar i veckan.

Björn Gustavsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons