Annons

Säsongens andra seger

Tif Vikings vädrar morgonluft. 5–3 hemma mot Värnamo innebar säsongens andra seger.
Sport • Publicerad 30 november 2009

– Fyra lag är sämre än oss, hävdar tränaren Rickard Åkesson.

Trelleborg är inte längre sist i hockeytvåan. I och med segern passerades Hässleholm och Rickard Åkesson tror att hans lag fortsätter klättringen uppåt i tabellen.

Annons

– Vårt mål är att vara kvar i tvåan. Jag tycker vi kan ha fyra lag bakom oss: Hässleholm, Osby, Värnamo och Jonstorp. Alla är sämre än oss.

Till Jonstorp på sjätte plats – en position som innebär att man slipper kval – skiljer inte mindre än tolv poäng. Det är mycket att ta igen nu när halva serien är spelad.

– Det är en gåta för mig att Jonstorp kan ha så många poäng. Det är många poäng som skiljer, men allt kan hända. Det viktiga är att vi fortsätter att spela bra så att vi kan ta med oss det in i ett eventuellt kval, säger Rickard Åkesson.

Han fick se sitt lag avgöra sent mot Värnamo. 4–3 med knappt två minuter kvar blev matchavgörande. Backen Martin Björnfot åkte upp med pucken och la den på mål. Framför mål kämpade spelarna om pucken och den som uppfattade situationen bäst var just Björnfot som stötte in pucken.

Christian Carlsson satte sedan sitt andra mål för kvällen 28 sekunder från slutet sedan Värnamo chansat genom att ta ut målvakten.

– De pressade oss ganska rejält då och det blev lite stirrigt innan ”Chrille” satte 5–3. Men jag var aldrig orolig under matchen. Vi spelade enkelt och jag är riktigt nöjd med alla grabbarna, säger Åkesson.

Christian Carlsson förtjänare extra beröm som bäste utespelare, men det var målvakten Simon Svanlund som var bäste trelleborgare för dagen.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons