Annons

Säsongen slut för IFK

Karlskrona slog Team Drott hemma med uddamålet och det innebar att IFK kunnat vinna borta mot Skurup med 100 mål utan att ha en chans på kvalplatsen. Nu blev det 24-23 till IFK och det räckte följaktligen inte heller.
Sport • Publicerad 28 mars 2004

Speciellt synd var det om försvarskämpen Fredrik Brokopp, 26, som var en av ytterst få IFK:are som förtjänade godkänt betyg i en medioker match. Fredrik har kommit in på Polishögskolan i Växjö och det betyder att han nu gjort sin sista match i IFK-tröjan, i alla fall för den här gången. - Lite tomt känns det nu. Det hade varit jävligt skoj att få runda av med kval, säger han. Men det var inte långt ifrån att det hade blivit några matcher till i år för IFK och Fredrik. Det kom rapporter till Skurupshallen som sa att Team Drott var på väg mot en skräll mot Karlskrona, bland annat ledde hallänningarna med 22-18 i andra halvlek. Och även om IFK missade massor i det offensiva spelet i Skurup var man hela tiden med i matchen. Med tanke på det taffliga anfallsspelet kändes det också både symptomatiskt och rättvist att det var just Fredrik Brokopp, som bara spelade försvar, som i en kontring gjorde det avgörande 24-23-målet halvminuten före slutet, detta sedan Claus Boldt gjort en dubbelräddning. - Jag drömde om att bli matchhjälte, säger Fredrik. Det blev han i och för sig - men förgäves. Nu hade det spel laget visade upp i går inte räckt speciellt långt i ett kval. Felprocenten var på de flesta håll på tok för hög och förutom nämnde Brokopp var det bara Claus Boldt, Tobias Tallberg, Stefan Hermann och Jadranko Milosevic som gjorde en hygglig match. När det gäller oförmågan framåt ska det dock sägas att Skurups målvakt Pelle Andersson gjorde en riktigt bra match. - Vi spelar bra försvar och normalt ska väl det leda till kontringar men vi får inte riktigt utdelning, säger Fredrik Brokopp. IFK slutar trea i serien och det var en placering, och en poäng, bättre än förra året. - Det är inget snack om att vi siktat på kval. Precis som förra året gör vi ett par skitmatcher och det har man inte råd med, fortsätter Brokopp. De matcher han i första hand syftar på är förlusterna mot Åhus och Bromölla strax efter serievändningen i vintras. Nu följer alltså ännu ett år i division 2 för IFK men redan nu kan ordföranden Lars Åberg avslöja att det är saker på gång till nästa säsong. - Vi har några mycket, mycket tunga förstärkningar på gång till laget.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons