Annons

Säsongen över för Ola Larsson

Ola Larsson var på väg tillbaka och konkurrerade om en plats i startelvan, men oturen grinar TFF-backen i ansiktet. - Återigen åkte höftkulan ur led och det är en skada som inte kan hända. Nu har Ola åkt på skadan två gånger, säger lagets sjukgymnast Peter Andersson.
Sport • Publicerad 22 augusti 2002

Första gången Ola Larssons höftkula åkte ur led var i mars i år. I somras var han aktuell för comeback men så fick han en bristning i låret. På gårdagens träning körde han i det närmaste för fullt. - Han skulle bryta men fastnade i gräset med foten, berättar Ulf Larsson om incidenten. Ola vred sig och skrek av plågor och tvingades hämtas av ambulans till Trelleborgs lasarett där han fick bedövning innan han fördes vidare till Universitetssjukhuset Mas i Malmö. Där sövdes han och läkarna lade lårbenet till rätta. - Höftleden är den största led vi har i kroppen och normalt krävs det enorma krafter för att en sådan skada ska uppstå, till exempel en bilkrock, säger Peter Andersson. - Skadan är något av det mest smärtsamma som finns. Jag har själv fått axeln ur led och det gör jäkligt ont, men höften är sju resor värre. Höftskadan innebär att Ola är borta resten av säsongen. Peter Andersson berättar att skadan i våras tog sex veckor att läka och den rehabiliteringen betecknas som snabb. - Det här är naturligtvis en tragedi för Ola. Han har en hundraprocentig inställning för fotbollen och så drabbas han på nytt. Det är trist men jag tror att Ola kommer tillbaka, säger Peter Andersson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons