Annons

Säsongen över för knäopererad Fritz

Beskedet var dystert men väntat. Fredrik Perssons skadade knä krävde en korsbandsoperation. I går opererades TFF-målvakten på Trelleborgs lasarett. På måndag börjar den långa rehabträningen.
Sport • Publicerad 30 juni 2007
Här slutar allsvenskan 2007 för Fredrik Fritz Persson. TFF-målvakten stöttas av sjukgymnasten Peter Andersson efter att ha vridit vänstra knät i hemmamatchen mot BP den 6 maj. "Det kändes som om jag trampade igenom marken med vänsterbenet", sa Fritz efter händelsen. I går opererade han korsbandet på Trelleborgs lasarett. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

– Nu får man ta en vecka i taget. Det finns inget annat än att jag ska tillbaka, säger Fredrik Fritz Persson som inte är alltför nedstämd.

– Jag var inställd på operation och nu vet jag vad som gäller.

Annons

Något mer fotbollsspel blir det inte tal om under 2007.

Fredagens titthålsundersökning visade att korsbandet var av. Ett nytt korsband har satts in och nu börjar rehabträningen.

– Redan på måndag drar vi igång, först med rörlighets- och avsvullnadsträning. Om tio dagar tas stygnen och därefter kan vi börja med vattenträning, berättar Peter Andersson, sjukgymnast i TFF. Andersson är inte förvånad att den skada som Fredrik Persson ådrog sig mot Brommapojkarna den 6 maj till slut renderade i en korsbandsoperation.

– Ur lekmannaögon såg det kanske inte så farligt ut, men jag blev riktigt orolig redan då. En korsbandsskada kan uppstå på många olika sätt.

Enligt gängse tidtabell tar det åtta till tio månader efter en korsbandsskada innan man är spelklar.

Det skulle kunna innebära en matchklar Fritz till allsvenskan 2008. – Fredrik vet om att han har en tuff period framför sig, han är proffs och när fotbollen tas ifrån en brister förstås en del av ens identitet, säger Peter Andersson.

– Mitt mål är att jag ska var tillbaka till min födelsedag, den 20 februari nästa år, men om jag är spelklar dagen före den allsvenska premiären så är det också okej, hälsar Fredrik Persson.

Resten av säsongen får TFF således klara sig med Christian Fegler och nyförvärvade HBK-lånet Marcus Sahlman i målet.

– Laget står inte och faller med mig, det här kommer att gå bra, menar Fritz.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons