Annons

Säsongen över för Andy

Andreas Nilsson är skadad – igen. IFK:s mittsexa har brutit tummen – igen. Därmed är elitseriesäsongen sannolikt över för 18-åringen. "Mycket tråkigt, framförallt för Andreas själv, säger IFK-tränaren Dragan Brljevic.
Sport • Publicerad 30 januari 2009
Andreas Nilsson, IFK Trelleborg. Arkivbild: Tomas Nyberg
Andreas Nilsson, IFK Trelleborg. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Skador och Andreas Nilsson har blivit en trist följetong de senaste åren.

För två år sedan slog han igenom som den första nittiotalisten att spela i elitserien. Därefter har skador och sjukdomar kantat hans väg.

Annons

Han har visat hög klass när han varit skadefri, men de skadefria perioderna har inte varit långa. I bortamatchen mot Lugi i oktober bröt han höger tumme. På träningen i tisdags drabbades han av en ny fraktur på samma tumme.

-Han hade varit fantastiskt duktig den träningen, som spets i 3-2-1-försvaret. Det är jättetråkigt. Den här säsongen har bara varit åt helvete för honom, säger Dragan Brljevic.

IFK-tränaren räknar inte med sin linjespelare under fler matcher under den här säsongen.

Andreas Nilsson har bidragit med 30 mål under de sju matcher han spelat så här långt i elitserien 2008/2009.

IFK Trelleborg kommer inte att söka efter någon ersättare. Kim Johansson och Daniel Bygdemark har båda varit utropstecken som linjespelare.

- För laget är det inget avbräck på det sättet, men vi förlorar en dimension extra i slutspurten, menar IFK:s sportchef Patric Sandblom.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons