Annons

Sara vill sänka moderklubben

I helgen spelas ett av årets hetaste derbyn. London? Manchester? Nej, i Trelleborg på Vångavallens B-plan. ”Det är mycket prestige. Vi ska bara vara bäst”, säger Sanne Örlegård.
Sport • Publicerad 9 maj 2009
Sara Nilsson väntas göra sin första match i IFK-tröjan. Foto: Tomas Nyberg
Sara Nilsson väntas göra sin första match i IFK-tröjan. Foto: Tomas NybergFoto: 

För spelarna i IFK Trelleborg och Höllvikens Gif är det derbyt med stort D. Magnus Lagerborg, tränare för IFK-damerna, förklarar:

– Det blir inte fotboll, snarare kamp.

Annons

För Höllviken är matchen extra betydelsefull. Laget skulle slåss i toppen men har endast en poäng efter två matcher.

– Ur alla synpunkter är matchen viktig, säger tränaren Mats Nielsen. Ett derby är ett derby men nu är vi verkligen ute efter en seger. Serien är visserligen lång men vi vill inte komma för långt bak.

IFK Trelleborg har fyra poäng, men det är inte bara poängmässigt som lagen skiljer sig åt inför.

– Vi är starkt försvarsmässigt där var och en vet vad de ska göra. Jag vill påstå att vi har en bättre och jämnare trupp. Höllviken är vassare framåt och vi måste spela fysiskt för att stoppa dem, säger Magnus Lagerborg.

Mats Nielsen håller med.

– Trelleborgs styrka är kollektivet och det är mycket värt. Vår styrka är att vi är anfallsglada, är snabba på att vända spelet men det kan bli lite väl många långa bollar. Vi har skapat många målchanser, men har inte riktigt hittat rätt.

I IFK Trelleborgs offensiv saknas tre starka kort jämfört med 2008. Talla Sesay (gravid), Martina Karlsson (korsbandsskada) och Madelene Rengbo som inte riktigt är matchtränad.

Forwardsbesättningen har dock fått ett tillskott så sent som i veckan. Sara Nilsson, 22, gör randig debut i derbyt och det mot moderklubben. Sara spelade i Höllviken 1995 till 2006.

– Mina styrkor är att jag är stabil och säker och så kan jag göra mål.

När Sara Nilsson flyttade till Malmö tog hon först ett år ledigt från fotbollen, sedan spelade hon bara några få matcher i Kvarnby.

Annons

Hur är matchformen?

– Det får vi se på lördag.

Vilka vinner?

– Det gör vi så klart.

Hur många mål gör du?

– Minst ett.

Och skulle Sara Nilsson inte infria det löftet finns det alltid ett starkt kollektiv att lita till.

– Vi har ett lag som fungerar och ett spel som mognat en hel del jämfört med förra säsongen, säger Sanne Örlegård.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons