Annons

Såpan Sypniewski rullar vidare

Första gången Igor Sypniewski kom till TFF-kansliet fick han nobben. Den andra gången gavs han chansen. Turerna har varit många, men nu är alltså Sypniewski i Trelleborg. På måndagen var han på planen på måndagen när TFF föll mot Landskrona i utvecklingsserien.
Sport • Publicerad 16 augusti 2004

- Det var viktig att jag fysiskt klarade av att spela 90 minuter, säger Igor Sypniewski som senast spelade A-lagsfotboll när Malmö FF spelade 0-0 mot Kalmar den 17 maj. I 2-3-matchen mot Landskrona föll han lätt i straffområdet och ordnade straffen som betydde 2-1. I andra halvlek fick han en varning av domaren för en liknande situation. Två skott på mål, ett skott utanför och därutöver några fina intentioner var vad polacken skapade. - Han måste visa att han är något att satsa på under hösten, säger TFF:s sportchef Jonas Brorsson. Det var i förra veckan som kontakt upprättades mellan TFF och Malmö FF. - Igor har varit här och bett om hjälp, hjälp tillbaka till träning och matcher. Det hade varit otroligt tråkigt om han inte skulle spela fotboll mer, säger Malmö FF:s sportchef Hasse Borg. Enligt Borg ska Sypniewski vara frisk. - Han mår jättebra nu, det säger han själv och det säger hans tolk också. Jag har pratat med hans doktor som säger att Igor mår jättebra. Hasse Borg vill inte säga mer om Igor Sypniewskis sjukdomsproblem än att det handlar om något psykiskt och att han fått medicin och behandling. Vad gäller den fotbollsmässiga statusen får veckans träningar ge besked. - Han har haft ett långt uppehåll men har hållit igång på egen hand. Nu är det upp till honoim, han får ju en jättechans att komma tillbaka till fotbollen. Rent fotbollsmässigt är det en kanonspelare och slår han kommer han hjälpa Trelleborg, säger Hasse Borg I Trelleborg har man agerat försiktigt innan helomvändningen kom. Bland annat tog Jonas Brorsson upp "fallet Sypniewski" med några av spelarna. De gav klartecken, samma besked gav tränaren Conny Karlsson. - Det var en självklar förutsättning. Vi vill inte att någon ska förstöra för laget, säger Brorsson. Den ekonomiska uppgörelsen mellan klubbarna är klar. Om TFF vill behålla Sypniewski betalas inte en krona ut till MFF, även det har varit en förutsättning. Däremot är det Malmö som har förhandlingsrätten med spelaren. - Vi har inte kontrakt med Igor nu, det är uppsagt. Men det är fortfarande vår spelare, det är vi som har fotbollslicensen, säger Borg som får frågan om Sypniewski spelat sin sista match för MFF. - Ingen aning. Åtminstone har han spelat sin sista match för Malmö i år. Men det där är rena spekulationer. Nu hoppas vi verkligen att han lyckas, det är det vi vill. Vi känner oss skyldiga till att medverka till det. Om TFF väljer att låta Sypniewski spela för klubben under hösten kommer det inte bli särskilt kostsamt. - Det kan bli fråga om ett kontrakt som löper veckovis eller ett kontrakt per match han spelar. Det handlar inte om stora pengar, utan Igor kan få en chans att visa upp sitt kunnande i TFF, säger Jonas Brorsson. Det här kan tolkas som en desperat åtgärd från TFF:s sida. Är det det? - Ja, så är det ju. Vi måste ta sex poäng i de två matcherna som kommer (Kalmar och Gif Sundsvall hemma) annars är det superettan som gäller nästa år

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons