Annons

Sannsagan BK Näset

När BK Näset säkrade division treplatsen, via segern över BK Olympic på Lindängens IP i höstas, hände det nästan på dagen tio år efter det att Tor Olsson och Mårten Backgården bildade föreningen.
Sport • Publicerad 15 april 2005
Nyckelspelare på bred front i BK Näset. Från vänster: Fredrik Jonsson, Patrik Althin, Stefan Thunell, Jonas Myllenberg och Philip Nordh.
Nyckelspelare på bred front i BK Näset. Från vänster: Fredrik Jonsson, Patrik Althin, Stefan Thunell, Jonas Myllenberg och Philip Nordh.Foto: 

Att tillhöra division tre innebär samtidigt att man tillhör den svenska elitfotbollen, eftersom det är just från och med den divisionen som Svenska fotbollförbundet håller i trådarna. Från division fyra och neråt ligger ansvaret hos distriktsförbunden.

Oavsett hur det går i division tre är BK Näset att betrakta som en sannsaga utöver det vanliga i svensk fotboll. Årets säsongsmål verkar realistiskt – att klara sig kvar.

Annons

– Det finns många bra lag i serien och vi måste nöja oss med det målet, menar succétränaren, Jan-Åke Jönsson.

Jan-Åke kom till Näset i fjor och verkar som huvudtränare tillsammans med Göran Holter, som assisterar. båda pekar på en trio som tippade topplag:

– Mabi, Limhamn och Kirseberg.

Båda är lika samstämmiga när det gäller nyckelspelarna i laget och då låter det så här:

– "Jonsa" och "Biffen" men visst blir Magnus (Eriksson) och Jonas (Myllenberg) viktiga när de kommer i kapp. Alla fyra nyckelspelarna; Fredrik Jonsson, Stefan Thunell, Magnus och Jonas har alla rutin från spel med Höllvikens Gif men av dessa saknas två inför premiären:

– Ja, tyvärr och Magnus är tillbaka efter tre-fyra matcher efter en knäskada men Jonas är ordentligt på gång efter att ha börjat träna sent, förklarar Jan-Åke.

Både Magnus och Jonas är notoriska målskyttar och behövs, så klart, hos nykomlingen men man har även andra flera andra spelare som kan bli till viktiga kuggar.

– Anders Jemail, från IFK Malmö och Jesper Andersson, med spel i IFK Trelleborg i tvåan men senast i Båstad är duktiga men vi kommer också att få stor nytta av Patrik Althin, från Genarp och Freddie Damnjanovic, från Limhamn. Dessutom har även Philip Nordh mycket rutin, avrundar Jan-Åke.

Samtidigt med alla nyförvärv får man inte glömma att BK Näset tappat lagets kanske bäste spelare under succésäsongen i fjor och det handlar, så klart, om Mikael Bengtsson, till TFF.

Sigge Hansson

FOTBOLL HÖLLVIKEN
FOTBOLL HÖLLVIKEN
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons