Annons

Sandra Steffensen lämnar TSS

Ännu en toppsimmare lämnar TSS. I september bytte OS-deltagaren Ida Mattsson TSS mot Malmö KK och nu flyttar Sandra Steffenssen till SK Ran, en annan Malmöklubb.
Sport • Publicerad 26 november 2003

Sandra Steffensen är i USA där hon tränar på Arizona State University i Phoenix men TSS chefstränare Sven-Bertil "Bebbe" Mattsson berättar att han per telefon fått beskedet att Sandra skrivit på för SK Ran. - Himla tråkigt, jag försökte göra vad jag kunde, säger Bebbe. Av allt att döma lämnar inte Sandra Steffensen TSS av samma skäl som Ida Mattsson gjorde det. I Idas fall var det avsaknaden av 50-metersbassäng i Trelleborg som spelade stor roll medan det för Sandra är de ekonomiska villkoren som varit avgörande, enligt Bebbe. - Ran har bland annat erbjudit henne att bekosta studierna i USA vilket betyder att Sandra slipper ta studielån. Chefstränare i Ran är Per Holmgren. Samme Per Holmgren som var chefstränare i TSS 1992-1998 och han är förstås nöjd. - Jätteskoj! Jag har ju tränat henne i sju år, sedan hon var liten tös, säger han. - Det var också under vårt samarbete hon var som bäst, 1998 var hon trea på SM på 100 frisim på 55,3 och tanken är ju att få ner henne på de tiderna igen. Vad betyder då Sandra Steffensens klubbyte för TSS? Bebbe Mattsson hoppas förstås att det inte ska få allt för stora konsekvenser. - Sandra har, när hon varit hemma, alltid varit en väldigt fin förebild men nu har hon ju inte varit hemma på ett tag. Sedan är det klart att vi tappar väldigt mycket styrka i lagkapp och hon har ju varit en aspirant på finalplats, och till och med på medalj på SM, säger Bebbe. Sandra Steffensen har deltagit på flera stora internationella mästerskap men har sedan toppåret 1998 inte kunnat lyfta sig ytterligare ett hack. Bebbe konstaterar att TSS inte fick chansen att matcha SK Rans bud men att det under alla omständigheter hade blivit svårt att göra det. Nu gäller det bara att få stopp på toppsimmarnas "flykt" från TSS. Bebbe är dock inte allt för rädd för att det ska fortsätta. - Rädd kan man alltid vara men vi har en bra dialog med simmarna och de har alltid varit ärliga när det gällt såna här saker. Och TSS är knappast barskrapat på duktiga simmare. I helgen blev klubben totalfemma på Sumsim och till sommaren kan det bli TSS-representation på OS i Aten. - Jonas Tilly, Mattias Ohlin och Camilla Johansson har alla helt realistiska chanser att nå dit, säger Bebbe.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons