Annons

Sanden passade Trelleborgs handbollshjältar

Sport • Publicerad 24 juli 2006
Andreas Göransson försöker freda målet mot Hammarby. Denis Bahtijarevic i förgrunden. @08 Bildbyline:Bild: Tommy Svensson
Andreas Göransson försöker freda målet mot Hammarby. Denis Bahtijarevic i förgrunden. @08 Bildbyline:Bild: Tommy SvenssonFoto: 
IFK bäst i tungviktsmötet mot Hammarby. I sanden i Åhus vann Trelleborg med 16– 12. Men det var knappast en fingervisning om hur elitseriepremiären lagen emellan den 20:e september kommer att sluta. "Det här har ingenting med hanboll att göra, det är två skilda världar", konstaterade IFK-tränaren Johan Zanotti . Oavsett bjöds det på kamp i matchen. @08 Bildbyline:Bild: Tommy Svensson
IFK bäst i tungviktsmötet mot Hammarby. I sanden i Åhus vann Trelleborg med 16– 12. Men det var knappast en fingervisning om hur elitseriepremiären lagen emellan den 20:e september kommer att sluta. "Det här har ingenting med hanboll att göra, det är två skilda världar", konstaterade IFK-tränaren Johan Zanotti . Oavsett bjöds det på kamp i matchen. @08 Bildbyline:Bild: Tommy SvenssonFoto: 
Överraskningslaget Rimbo var bättre än samtliga elitserielag. I finalen tog turneringens lirare Ken Tollbring sig förbi IFK:s Denis Bahtijarevic. Rimbo finalvann med 13– 9. @08 Bildbyline:Bild: Bosse Nilsson
Överraskningslaget Rimbo var bättre än samtliga elitserielag. I finalen tog turneringens lirare Ken Tollbring sig förbi IFK:s Denis Bahtijarevic. Rimbo finalvann med 13– 9. @08 Bildbyline:Bild: Bosse NilssonFoto: 
Nyflörvärvet från Irsta, Daniel Lindqvist, brottas i matchen mot IFK Kristianstad. @08 Bildbyline:Bild: Tommy Svensson
Nyflörvärvet från Irsta, Daniel Lindqvist, brottas i matchen mot IFK Kristianstad. @08 Bildbyline:Bild: Tommy SvenssonFoto: 

IFK Trelleborgs framgångar bara fortsätter. Inte ens på stranden går laget att stoppa. Om man inte är fjäderlätta upplänningar.

– Det här var roligt som fan. Men vi fick stryk av tolv handbollsbohemer. Små och lätta, alla födda mellan 1986 och 1990, som spelar en rolig handboll. Turneringens outsider men det märktes att de tränat mycket beachhandboll, sa IFK-tränaren Johan Zanotti.

Annons

Trelleborgarna hade då just förlorat finalen i Åhus Beachhandbollsfestival.

Finalförlusten kom mot Team Rimbo, ett lag som kom in i elitklassen på ett wild card tack vare ett sent återbud.

9– 13 skrevs förlustsiffrorna till och det var IFK:s andra förlust mot ungtupparna. I gruppmatchen blev det 12– 15.

– All heder åt Rimbo. Vi blev konfunderade över deras taktik just nu är jag lite förbannad att vi inte vann. Men vi var här för att ha kul och det hade vi, sa Johan Zanotti.

IFK Trelleborgs sportchef Patric Sandblom hade först tackat nej till den inbjudan som damp ner.

– Jag trodde ingen skulle vara intresserad, men så frågade jag spelarna och det var hela 14 man som ville spela, sa Patric Sandblom.

Väl på plats i helgen var det ingen som ångrade valet.

– En fantastisk turnering med perfekt väder och bra stämning, fortsatte Sandblom. I Åhus fick IFK en lämplig kick-off inför elitseriespelet. Truppen bodde i två militärtält där de grillade och umgicks på bästa sätt.

Och även om beachhandbollen har väldigt få likheter med den sport som laget normalt ägnar sig åt, så lyste vissa saker igenom. Inte så konstigt med elitserielag som Drott, Hammarby, IFK Ystad och Ystads IF på plats.

– Det blev ett jäkla tryck i matcherna. Alla går in för det och ingen vill förlora, sa Patric Sandblom.

Annons

IFK:s vinnarinstinkt kan knappast beskrivas bättre än att laget föll i fyra av sju gruppspelsmatcher.

Men väl i slutspelet besegrade laget Åhus Handboll (14– 13), H 65 Höör (11– 9) och Ystads IF (9– 8).

Enda "plumpen" var de taniga grabbarna från Rimbo utanför Norrtälje som tog en rättmätig turneringsseger. Laget blev snabbt stor publikfavorit och spelarna, alla mellan 16 och 20 år, bara njöt.

– Det var en otrolig stämning, sa Ken Tollbring som trollband publiken med sin finurliga handboll.

I våras lämnade Rimbo division fyra för avancemang till trean, men har till mångas förvåning ingen större erfarenhet av bechhandboll.

– De har slagit alla elitserielagen och är bara att gratulera, sa Senad Alkic i IFK.

Rimbospelarna kan skratta vidare till banken för att lösa in segerchecken på 20 000 kronor efter att ha besegrat slagit ut Drott, Hammarby, IFK Ystad och så då IFK Trelleborg i finalen.

Trelleborgarna har all anledning att le de också, även om de fick nöja sig med 5 000 för sin andraplats.

– Vi fick en go' start på säsongen. I morgon (läs i dag) börjar träningen, konstaterade Patric Sandblom.

Martin Falkenby

Jens Brogren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons