Annons

Samtliga spelare är trogna Gylle AIF

Sport • Publicerad 25 mars 2005
Tränaren Roger Parmstrand har, som tränare, hand om två egna söner och här är han tillsammans med Magnus, till vänster och Daniel. Magnus är 21 år och två år yngre än Daniel.Bild: Sigge Hansson
Tränaren Roger Parmstrand har, som tränare, hand om två egna söner och här är han tillsammans med Magnus, till vänster och Daniel. Magnus är 21 år och två år yngre än Daniel.Bild: Sigge HanssonFoto: 

Senast i serien om småklubbarna på Söderslätt handlade det här om Gislövs IF, där mer än ett helt lag har lämnat föreningen sedan i fjor.

Även om Gislöv därmed drabbats extra hårt är det vanligt bland klubbarna att spelare kommer och går.

Annons

Vid ett besök på Vannhög, där Gylle AIF avverkar tisdagsträningen, blir man varse en helt annan tendens och en tendens som är nästan unik i svensk fotboll överhuvudtaget.

Tränaren, Roger Parmstrand, är helnöjd, när han inleder så här:

– För andra året i rad har ingen spelare lämnat föreningen!

Till fjorårstruppen ska dessutom läggas minst sex nyförvärv och man förstår att tränaren är supernöjd:

– Vi har till och med ett sjunde nyförvärv på gång och det handlar om Niklas Mattsson, från Östra Torp och han vill verkligen spela med oss. Det kommer, så klart, att förhandlas klubbarna emellan och vi hoppas det löser sig.

Roger pekar på det allmänt stora intresset i Gylle och inför träningsmatcherna har han haft 25 namn att tillgå! Hur långt det sedan räcker i serien – ja, det återstår att se:

– Vi hoppas kunna etablera oss som division sexlag och realistiskt är väl en plats någonstans i mitten, menar Roger.

Bland övriga lag tippar han Kvarnby som seriefavorit men tror även på Västra Ingelstad och Pelister.

– Pelister har ju sett ruggigt bra ut så här långt men man ska dock notera att det bara har handlat om träningsmatcher ännu så länge.

Nye Ola Karlsson och Magnus Trulsson samt en och annan till är rutinerade, om man säger så och tar man bort dessa ur statistiken hamnar medelåldern på övriga kring 20 år. Den Roger lyfter fram extra har dock långt upp till den åldern:

Annons

– Jag tror att Patrik Assarsson, som fyller 16 senare i år, får sitt stora genombrott i år och han kan bli hur bra som helst!

Efter några år på skuggsidan har Gylle AIF fått luft under vingarna på nytt och alla verkar också nöjda med det mesta. Både det som gäller själva fotbollen och det som gäller utanför.

– Vi har det jättebra i Gylle, avrundar Roger Parmstrand.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons