Annons

Sambaspel sänkte TFF

Örgryte hade vassa anfallare, något Trelleborg saknar. "Jag känner att vi behöver en forward", sa TFF:s sportchef Jonas Brorsson efter Örgrytes välförtjänta seger.
Sport • Publicerad 21 maj 2004
BILD: PRESSENS BILD
BILD: PRESSENS BILDFoto: 

TFF hade tre skott på mål. Mats Lilienberg missade ett friläge efter en halv minut. Jens Sloths skott i 90:e minuten räddades precis av Örgrytes målvakt Dick Last. Det var i stort sett vad Trelleborg skapade under en hel allsvensk match. Svagt, givetvis. - Jag känner att vi behöver en forward, sa TFF:s sportchef Jonas Brorsson som bevittnade matchen på Gamla Ullevi. Örgryte vann med 1-0 (1-0) och hade två anfallare som skapade mängder av chanser. Brassarna Ailton och Paulinho var matchens bästa spelare tillsammans med Fredrik Persson, TFF-målvakten såg till att det bara blev en uddamålsförlust. Ailton svarade för målet efter att Eric Fischbein missat rensa undan bollen efter en hörna. Bollen gick förbi en mängd spelare och hittade nätet via stolpen. Ailton och landsmannen Paulinho härjade fritt på offensiv planhalva och hade betydligt klarare chanser än det skott som gav utdelning. - De var bra, skapade stora ytor och det passar dem. I vanliga fall spelar vi tätare med hela laget, men i dag var det öppna landskap, erkände lagkaptenen Peter Abelsson. TFF lämnade blottor bakåt, var utan spets framåt och på mittfältet agerade spelarna stressat. - Det känns som om vi jobbar för mycket per lagdel, vi orkar inte jobba tillsammans, tyckte "Abel". TFF-tränaren Ulf Larsson var inne på samma linje på presskonferensen. - Vi stred bra, gav aldrig upp, men det ville sig inte. Vi saknar energi, saknar aggressivitet, och utan det klarar vi inte att ta poäng. Samtliga poäng gick helt rättvist till hemmalaget. Kanske krävs det nya vitaminer till söndagens match mot Kalmar. "Nya vitaminer" är ett annat ord för nya spelare. Ulf Larsson är inne på att förändra en hel del i laget, för just nu är det flera spelare som underpresterar. Patrik Svensson tog slut efter en halvtimma. Mats Lilienberg fick ett gyllene läge som han brände, i övrigt nästan osynlig. Eric Fischbein spelade utan kreativitet på mitten. Fredrik Nilsson,  Kenneth Gustavsson och Tomas Razanauskas var trion som tränaren nämnde, en trio som kan få chansen mot Kalmar på söndag. Lägg till att Mattias Kronvall är tillbaka efter sina hälseneproblem och att Dennis Melander kan flytta över till vänsterbacksplatsen. - Vi måste hitta nya spelare som går in i laget. Just nu känns det som att uppehållet kommer oerhört lägligt för oss, ansåg Ulf Larsson. Ett uppehåll där spelarna kan samla ny energi och där TFF kan jaga en ny anfallare.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons