Annons

Samarbetet med FCK "lever"

TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson har inte sytt ihop något avtal med FC Köpenhamn angående ett samarbete. - Samarbetet lever fortfarande men jag har inte haft tid och ingenting blir klart före jul, säger Abrahamsson.
Sport • Publicerad 9 december 2003

Nu när Jörgen Pettersson skrivit på för Landskrona är frågan självklart aktuell. - Vi har aldrig varit intresserade av Jörgen. Dels är han för dyr och dels har han inte presterat tillräckligt de senaste åren. Dessutom har vi bra spelare i den positionen - Kristian Haynes, Patrik Redo, Mats Lilienberg och Ivica Skiljo, och så har vi Vitali Gussev som vill ta revansch för den gångna säsongen, säger Per-Anders Abrahamsson. Sedan i våras har någon form av samarbete klubbarna emellan diskuterats, men hur det ska se ut och vad TFF ska få ut av det hela är inte klart. Ordföranden säger att klubbens avancemang till allsvenskan har ändrat förutsättningarna. - Vi har hamnat i ett nytt läge jämfört med när vi inledde diskussionerna. Det kommer aldrig bli så att vi har ett samarbete liknande det Djurgården har med Åtvidaberg, men hur det kommer att se ut kan jag inte säga i dag. Jag vet bara att vi har mycket att tillföra FCK, inte minst på den medicinska sidan, säger Per-Anders Abrahamsson. Tränarna ifråga, Hasse Backe och Ulf Larsson, har kontakt varje vecka. - Jag får reda på vad som händer på andra sidan Sundet och vi diskuterar spelarna som finns där. Tankarna om ett samarbete med FCK kom igång tack vare att jag känner Hasse, men sedan har jag lämnat det till styrelsen, säger Ulf Larsson. - Jag har svårt att veta hur styrelsen arbetar. Vi har ju haft en sponsorträff på Parken men det känns som att vi har en bit kvar. Visst vill vi ha ett samarbete och få förtur på vissa spelare och får vi bara igång det hela kan det bli hur bra som helst. Risken är bara att någon annan klubb hinner före. Ulf Larsson är inne på samma linje som Per-Anders Abrahamsson när det gäller Jörgen Pettersson. - Jag vill satsa på yngre spelare och då känns inte Jörgen rätt, säger Ulf.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons