Sahlman huvudspåret – men HBK stänger dörren

TFF ska värva en målvakt. Huvudspåret är Marcus Sahlman, succélånet från Halmstad. Men Halmstad vill inte sälja. "För oss är målvaktsfrågan löst", säger HBK-ordföranden Arne Ekstrand.
Sport • Publicerad 7 november 2007
Marcus Sahlman lånades in av TFF i somras. Efter imponerande spel vill nu TFF köpa loss honom, men Halmstad kräver "jättestora pengar". @08 Bildbyline:Arkivbild: Malin Palm
Marcus Sahlman lånades in av TFF i somras. Efter imponerande spel vill nu TFF köpa loss honom, men Halmstad kräver "jättestora pengar". @08 Bildbyline:Arkivbild: Malin PalmFoto: 

TFF och HBK. Två klubbar med liknande problem.

Båda har sina förstemålvakter långtidsskadade och lovande juniorlandslagsmålvakter som ännu inte anses mogna för allsvenskt spel.

För Halmstad är situationen mer gynnsam. I klubben finns Marcus Sahlman, en målvakt som TFF gärna vill ha.

– Det hade varit jätteroligt om det hade gått att lösa, säger tränaren Tom Prahl.

– Vi ser honom som en möjlig värvning och det känns som att det bara är upp till klubbarna att komma överens, säger TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson. Men det är just där som skon klämmer. I Halmstad är man nämligen inte alls intresserade av en affär.

– Det saknas ju pengar inom svensk fotboll så på så vis är alla spelare till salu, även Marcus. Men då pratar vi jättestora pengar, säger Arne Ekstrand som dock inte vill prata om just pengar.

– Nej, någon summa kommer jag inte att nämna.

Marcus Sahlmans kontrakt med Halmstad går ut efter nästa säsong, men enligt Ekstrand är det inget som inverkar på ställningstagandet.

– För oss är målvaktsfrågan löst. Marcus ska hem.

Arne Ekstrand bekräftar för TA-sporten att klubbarna diskuterat en eventuell övergång, men att det inte blivit några förhandlingar – än.

TFF har dock fler målvakter på sin önskelista och som alla, enligt Lasse Larsson, kan täcka upp för långtidsskadade Fredrik Fritz Persson.

– Vi har fyra fem namn som alla hade varit bra. Lasse Larsson berättar att kontakt har tagits med tre unga spelare som alla är aktuella att värvas. Samtliga beskrivs som "spännande"

Rasmus Östman, 19-årig mittfältare från BK Forward, är den ene.

En annan är Fredrik Söderberg, forward från IFK Värnamo, som vann skytteligan i söderettan med sina 23 mål.

– Där känns det bra. Vill han spela i allsvenskan har han större chans att få göra det hos, säger Lasse Larsson.

23-åringen uppvaktas även av Hammarby, där han provspelat i höst, och Landskrona.

För ett par år sedan spelade Söderberg i Öster där han gjorde 39 matcher i superettan.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.