Annons

Sahlman höll nollan i TFF-debuten

TFF:s nye målvakt Marcus Sahlman sattes på prov för första gången i gårdagens U21-match mot Halmstads BK på Vångavallen. Och visst klarade han att hålla nollan.
Sport • Publicerad 11 juli 2007
Marcus Sahlman tyckte det var "lite virrigt" att möta Halmstads BK – klubben han är på lån ifrån. @08 Bildbyline:Bild: Malin Palm
Marcus Sahlman tyckte det var "lite virrigt" att möta Halmstads BK – klubben han är på lån ifrån. @08 Bildbyline:Bild: Malin PalmFoto: 

På tisdagen besegrade U21-laget Halmstads BK med 2– 0 på hemmaplan.

– Vi behövde en vinst. Det här lättade upp stämningen, sa Assisterande tränaren Benny Mårtensson.

Annons

I målet stod nyförvärvet Marcus Sahlman, som inte släppte in några bollar bakom sig.

– Alltid skönt att hålla nollan, kommenterade Sahlman efter matchen. Den 22-årige målvakten kom från just HBK, och fick alltså möta sin moderklubb i första matchen med TFF.

– Jag är ju van att spela i mörkblått. Så i början var det lite virrigt. Men jag kom snabbt in i det.

Matchen innebar nu ingen större prövning för Sahlman. TFF dominerade första halvlek från start, med ett offensivt spel och kvicka passningar.

Utdelningen kom redan efter dryga kvarten spelad, då Olcay Senoglu gjorde 1– 0. Sahlman var aktiv i målet under första halvlek, även om han inte fick göra några större ingripanden, då han konstant skrek ut direktiv till backlinjen och mittfältet.

– Jag kunde faktiskt inte namnen på alla spelare, så ibland fick jag fråga vad folk hette mitt under match. Men det var kul – nu lärde jag ju känna lite nya killar i laget.

I andra halvlek jobbade sig HBK in i matchen, och kom till några farliga avslut. Sahlman svarade där för en djärv utrusning i den 76:e minuten, och en räddning i den 84:e.

Men mycket större svårigheter än så ställdes målvakten dock aldrig inför.

– Marcus hade inte så förfärligt mycket att göra, men det han gjorde gjorde han bra, kommenterade assisterande tränare Benny Mårtensson hans insats. Matchens slutresultat fastställdes i den 59:e minuten, då Olcay Senoglu gjorde sitt andra mål för dagen.

Trots den lovande debuten vet Sahlman inte om han stärkt sina aktier tillräckligt för att stå i mål i returmatchen mot Gais på lördag.

Annons

– Jag har ingen aning om jag får spela. Men jag hoppas att mina chanser är större nu.

Faktum är att Sahlman kunde ha vaktat målet redan i måndagens match. Men TFF valde då att i stället matcha Christian Fegler. Ett beslut som den nytillkomne målvakten ställer sig förstående till.

– Christian gjorde bra ifrån sig i Stockholm (mot AIK), och man vill ju alltid hålla stabilitet i laget, inte ändra på något som redan funkar, säger Sahlman, som siktar på att etablera sig som TFF:s förstemålvakt.

– Det är ett av mina mål, att stå i allsvenskan. Jag känner att jag är redo för det.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons