Annons

Sahlman ersätter Dahlin i TFF-målet

TFF satsar på en favorit i repris. På fredagen blev det klart att målvakten Marcus Sahlman återvänder till Trelleborg. Precis som för ett år sedan väljer TFF att låna Halmstadsmålvakten för resten av säsongen.
Sport • Publicerad 19 juli 2008

TFF:s lånekarusell snurrar vidare på målvaktssidan. Första augusti återvänder Johan Dahlin till Lyn.

Ersättaren heter Marcus Sahlman (bilden), på lån från Halmstad precis som i fjol. – Jag sökte speltid i höst och jag tror jag har chans att få det i Trelleborg. De har visat intresse för mig och jag vet vad det innebär att spela i Trelleborg och jag vet att det funkar socialt, säger Marcus Sahlman som hade alternativ att välja bland.

Annons

Fredrikstad, topplag i norska tippeligan var en klubb som var ute efter 23-åringen.

– Som sagt, jag tror jag får större chans att spela i Trelleborg. Dessutom hade det varit jobbigt att flytta en gång nu och så flytta en gång till om några månader.

Sahlman har nyligen skrivit på ett treårskontrakt med norska Tromsö som träder i kraft från och med årsskiftet. Fram till dess är han TFF:s spelare. I TFF har Marcus Sahlman ett gott rykte att leva upp till. Under de elva matcher han stod i fjol släppte han in nio mål och höll nollan inte mindre än fem gånger.

– En väldigt bra tid, det funkade bra med backarna och det var bra träningar med Janne.

Under våren har varit förstekeeper i Halmstad fram till att Magnus Bahne blev kvitt sin skada.

– Våren har varit okej. Förra hösten var jag i väldigt fin form, det känns inte som om jag är så långt därifrån i dag, jag hoppas i alla fall jag blivit mer erfaren.

Sahlman och TFF hoppas på en ny stark målvaktshöst. Lånet av Sahlman innebär att TFF inte tror på Fredrik Fritz Persson som förstemålvakt.

– Vi har hoppats och trott att Fritz skulle vara redo, men han är inte där än. Han är efter i sin spänst och sin tajming, säger TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.

– Vi tvivlar inte på att Fritz kan gå in och hålla klassen i enstaka matcher, men vi gör bedömningen att han inte är redo för 15–16 matcher i allsvenskan. Det är ju en väldigt viktig trygghetsfaktor med målvakten trots allt, menar Alf Westerberg.

Den assisterande TFF-tränaren säger att Sahlman var ett tidigt val när möjligheten att förlänga med Dahlin gick om intet.

Annons

– Han gjorde ett väldigt bra jobb förra säsongen och han är lätt att sätta in i förhållandena här. Lustigt nog blev uppgörelsen om Marcus Sahlman klar just inför TFF:s dubbelmöte med Halmstad.

På söndag sitter Sahlman på Vångavallens läktare.

– Jag håller på domaren då, förklarar han.

På tisdag gör han sin första träning med TFF. Från och med första augusti är han spelklar.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons