Annons

Så värvas Justice

Christopher Justice har erbjudits ett kontrakt. På onsdagen åkte han till Tyskland för att fundera över de villkor TFF gett honom. Mittfältaren, med erfarenhet från VM-spel, kan bli TFF:s mest meriterade spelare någonsin. Klubben har inte ekonomiska resurser att finansiera värvningen, pengar kommer istället utifrån.
Sport • Publicerad 18 februari 2004

- Christopher Justice är en investering för framtiden och det var avgörande för att sponsorerna skulle gå in och stötta oss, säger ordföranden Per-Anders Abrahamsson. Abrahamsson var i förra veckan i kontakt med en av klubbens större sponsorer. Diskussionen mynnade i att sponsorn hellre än en reklamskylt vid sidan av planen ville ha sin symbol på Christopher Justice spelartröja. Efter ytterligare kontakter, och där ett företag till valde denna modell, var finansieringen klar. På tisdagen kunde därmed TFF erbjuda Christopher Justice ett kontrakt, ett kontrakt som inte drabbar klubben ekonomiskt. - Det handlar om ett ordinärt kontrakt som spelaren erbjudits. Sponsorerna svarar för driften genom ett ekonomiskt stöd till oss. Det innebär att det är vi som står som arbetsgivare, vilket är enklare att hantera, säger Per-Anders Abrahamsson. Om Justice säljs vidare i framtiden får sponsorerna del av försäljningssumman, den fördelningen är dock inte klar än. - Det här handlar om en spelare som var intressant för utomstående aktörer. Vi undersökte även intresset vad gäller Mattias Thylander, men han är 30 år och det var avgörande för att vi inte fick loss de pengar vi behövde. Justice är en värvning på sikt, han anses vara aktuell för spel först i sommar. TFF söker en mittfältare till och även i det fallet behöver klubben hjälp utifrån. - Vi måste ha hjälp av ytterligare aktörer för att finansiera övergångssumma och lön. Precis som med Justice handlar det om en snabb lösning. Mer långsiktigt har vi planer att bilda ett riskkapitalbolag, säger Abrahamsson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons